1.031.459

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A nagy birkózás

Jézus megkísértése

Szerző

Kiadó: Szent Gellért Egyházi Kiadó-Szabadság téri Református Egyház
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 45 oldal
Sorozatcím: Kézfogás
Kötetszám: 7
Nyelv: Magyar  
Méret: 14 cm x 10 cm
ISBN: 963-8273-02-X
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:
"Évekkel ezelőtt egy kiváló operatőrnek és tudósnak, Tazieffnek egy dokumentumfilmjét játszották Budapesten. Ez volt a címe: "Találkozás az ördöggel". egymás után vitte fel... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:
"Évekkel ezelőtt egy kiváló operatőrnek és tudósnak, Tazieffnek egy dokumentumfilmjét játszották Budapesten. Ez volt a címe: "Találkozás az ördöggel". egymás után vitte fel nézőit a világ legnagyobb vulkánjai kráteréig s még onnan is levezetett bennünket a fortyogó, gőzölgő, fel-fellövellő, huppogó és izzó mag közelébe. Valóban ördögi, szinte démoni látvány volt, s mikor a film bemutatta, lefényképezte, hogyan menekül puszta létét mentve az expedíció egyik tagja egy váratlan erupció, kitörés elől, akkor - valóban az volt mindnyájunk érzése, hogy az az ember valóban "találkozott az ördöggel". De... az utolsó pillanatban megszabadult.
Nos,a Mi Atyánk utolsó kérésében ebbe a fortyogó, gőzölgő, soha nem tudni - mikor kirobbanó mélységbe mutat le Jézus, ami életünket, testünket, lelkünket, szellemünket bármely pillanatban fenyegetheti és fenyegeti is." Vissza

Fülszöveg

Szeretném hinni - mert a véletlenben nem hiszek -, ahogy Jézus életébe Isten akaratából be volt építve az a pusztai 40 nap, úgy a mi életünkbe is ez a füzetecske, hogy egyértelműen tisztázzuk magunkban:
1. Én nem akarok kőből kenyeret, mert akkor magam válok kővé.
2. Nem akarok múló dicsőséget, mert az csak káprázat.
3. Hamis hatalmat sem, mert az a legveszedelmesebb csapda. Jézusommal együtt mind a hármat Én is elutasítom.
Ám ama kísértés pusztájában nem csak az dőlt el a Nagy birkózás alatt, mit nem akar Jézus, hogyan nem akarja végezni a rábízott szolgálatot, hanem az is, hogyan végzi majd - mindhalálig.
Így nekem, nekünk is egyszer, vagy ha úgy tetszik - újra tisztáznunk kell, hogy a Teremtőnk által egyen-egyenként nekünk adott, belénk temetett lehetőségeinkkel, talentumainkkal, hogyan kell jól gazdálkodnunk. Hogyan lehetünk azzá, ki-ki azzá, akivé Isten elképzelt bennünket (emberileg szólok). Hiszen mindenki egyedi - egy. Pótolható ugyan, de kicserélhetetlen.

Dr. Gyökössy Endre

Dr. Gyökössy Endre műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Gyökössy Endre könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv