Közel 3.000 kötet Cukrászat témakörben , 20% kedvezménnyel!

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Vendéglátó ismeretek III.

A vendéglátóipari szakmunkásképzés számára

Szerző
Szerkesztő
Grafikus
Lektor

Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 101 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-221-799-3
Megjegyzés: Tankönyvi száma: 21 413. Fekete-fehér ábrákkal, illusztrációkkal.

Előszó

Ha visszagondolsz az elmúlt két évben tanultakra, akkor láthatod, hogy a vendéglátás milyen nagy emberi és anyagi erőket mozgat meg a lakosság ellátásának érdekében. A személyi és tárgyi feltételek... Tovább

Tartalom

X. Gazdálkodás az üzletben 3
Bevétel vagy forgalom? 5
Az árrés 8
A költségek 11
Az eredmény 17
Üzemgazdasági mutatók 19
1. Termelékenység 21
2. Árrésszínvonal 25
3. Költségszínvonal 29
4. Eredményszínvonal 31
Bérezési formák 35
Az üzleti forgalom tervezése (Kiegészítő anyag) 41
Te is gazdálkodj okosan! (Összefoglalás) 44
Kérdéseink 46
Oldd meg! 47
Ajánlott irodalom 47
XI. A vendéglátás szervezeti és irányítási
rendszere 48
A vendéglátás szervezési elvei 49
A vendéglátás országos szervezete 52
1. Állami vendéglátás 54
2 A szövetkezeti vendéglátás 58
A vendéglátó vállalat szervezete 58
1. Kétágú szervezet 61
2. Háromágú szervezet 62
A szövetkezet szervezete 65
A vendéglátás helye a népgazdaságban és a kereskedelemben 66
A vendéglátás irányítási és felügyeleti rendszere (Kiegészítő
anyag) 69
1. A vendéglátás országos irányítása 70
2. A vendéglátás területi irányítása 71
3. Az üzletek irányítása 71
A vendéglátó szervezetek versenye (Kiegészítő anyag) 73
A jól működő vendéglátás (Összefoglalás) 75
Mi a helyes válasz? 76
Az utolsó feladatok 76
Ne csukd be még a könyvet! 77
Példatár 79
Táblák és ábrák jegyzéke 95
Fontosabb forrásmunkák 96
Tárgymutató 97

Dr. Hajdu Endre

Dr. Hajdu Endre műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Hajdu Endre könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Vendéglátó ismeretek III. Vendéglátó ismeretek III. Vendéglátó ismeretek III. Vendéglátó ismeretek III. Vendéglátó ismeretek III. Vendéglátó ismeretek III. Vendéglátó ismeretek III. Vendéglátó ismeretek III.

A borító kissé elszíneződött, foltos, töredezett, több lapon aláhúzás, bejegyzés látható.

Állapot: Közepes
980 Ft
780 ,-Ft 20
4 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
Vendéglátó ismeretek III. Vendéglátó ismeretek III. Vendéglátó ismeretek III. Vendéglátó ismeretek III.

A borító és a lapélek enyhén foltosak.

Állapot:
980 ,-Ft
5 pont kapható
Kosárba