1.034.149

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Zala varázsa

Szerkesztő
Fotózta

Kiadó: Canissa Kiadó
Kiadás helye: Debrecen
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 155 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Angol   Német   Francia  
Méret: 32 cm x 24 cm
ISBN: 963-9379-02-6
Megjegyzés: Színes fotókat tartalmaz.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Magyarország délnyugati részén 3784 km2-en fekszik a dombos, erdős, vízjárta völgyekkel átszeldelt Zala megye. Lakói 9 városban és 248 faluban élnek.
A jellegzetes, erdőkkel borított zalai táj... Tovább

Előszó

Magyarország délnyugati részén 3784 km2-en fekszik a dombos, erdős, vízjárta völgyekkel átszeldelt Zala megye. Lakói 9 városban és 248 faluban élnek.
A jellegzetes, erdőkkel borított zalai táj évmilliókig tartó, hosszú és bonyolult geológiai folyamatok eredményeként jött létre. A rendkívül aktív vulkáni tevékenység nyomán nyerte el mai formáját a Keszthelyi-hegység, Rezi és Tátika vulkáni kúpja. Az itteni kőzetekben három értékes természeti erőforrás alakult ki és halmozódott fel: a kőolaj, a földgáz és a turizmusban manapság egyre nagyobb szerephez jutó meleg víz.
A különböző tájegységek találkozásánál fekvő Zala megye felszíne sehol sem különül el markánsan a szomszédos tájaktól. A megye nagy része a nyugatdunántúli peremvidékhez sorolt Zala dombsághoz tartozik, északon egy keskeny sáv áthúzódik a Vasi-hegyhátra, illetve délen a Dunántúli dombvidékre, a Keszthelyi hegység pedig a Dunántúli-középhegység része. A vadban gazdag erdőkkel dúsan borított, folyókkal, patakokkal sűrűn szabdalt területen hamar megjelent az őskor embere. A megye területén minden korszak leletei megtalálhatók, a legrégebbi épületmaradványok a római korból kerültek elő. A Római Birodalom egyik legfontosabb útvonala, a Borostyánkő út Zala megye nyugati részén vezetett át. Ettől vált jelentős településsé Halicanum és Salla (ez utóbbi a mai Zalalövő). Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Zala varázsa Zala varázsa Zala varázsa Zala varázsa

A védőborító enyhén kopott, foltos.

Állapot:
4.580 ,-Ft
23 pont kapható
Kosárba
konyv