A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Táplálkozástudományi kézikönyv a természetgyógyászatban

Kulcs az egészséghez

Szerző
Fordító
Lektor

Kiadó: White Golden Book Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 400 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 16 cm
ISBN: 963-9476-02-1
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Egyre jobban szaporodnak ismereteink arról, hogy a táplálkozásnak milyen fontos szerepe van az egészség megőrzése, ill. bizonyos betegségek megelőzése, s kezelése terén. Sajnos napjainkban az emberek többsége helytelenül táplálkozik, pedig a lényeg az, hogy olyan élelmiszereket fogyasszunk, amelyek a test számára kedvezőek, s a kedvezőtlen hatású termékeket hagyjuk el, de legalábbis csökkentsük. Ehhez nyújt segítséget jelen könyv, mely a különböző irányzatokat részletesen taglalja, bemutatva azok előnyeit és hátrányait.

Tartalom

A könyv szerzői5
Dr. Borodi Judit: Előszó a magyar kiadáshoz11
Dr. Volker Schmiedel: Előszó13
Bevezetés
Dr. Claus Leitzmann: Az egészséges táplálkozás története és jelentősége19
A táplálkozás - az evolúció tükrében19
Az egészséges táplálkozás szerepe20
Alapismeretek23
Dr. Volker Schmiedel: Mennyire tudományos a táplálkozással foglalkozó orvoslás?25
A táplálkozással foglalkozó medicina módszertani problémái25
A táplálkozással foglalkozó medicina kutatási lehetőségei27
Dr. Hartmuth Heine: Az alapreguláció és a táplálkozás30
Az elhízás mint civilizációs probléma30
Az alapreguláció rendszere31
A bél és az alapreguláció36
Dr. Claus Leitzmann: Teljeskörű táplálkozási formák45
A teljesértékű táplálékok története és háttere45
A teljesértékű táplálék mint korszerű táplálkozási forma46
A teljesértékű táplálkozás alapjai50
Javaslatok az élelmiszerek kiválasztásához63
Ajánlások a táplálkozási szokások megváltoztatásához72
A táplálkozástudományra alapozott értékelés73
A vegetáriánus táplálkozás formái76
Dr. Volker Schmiedel: Ortomolekuláris medicina106
Gyógyítás a megfelelő tápanyagok segítségével106
Az ortomolekuláris medicina lehetőségei és határai108
Ásványi anyagok111
Nyomelemek131
Vitaminok152
Aminosavak187
Zsírsavak191
Enzimek195
Dr. Hellmut Lützner: Böjt és intenzív dietétika200
A böjt terápiás koncepciója200
Böjt és gyógyböjt205
Böjt egészségesek részére214
Különböző böjtformák216
Intenzív diétás kúrák225
A metabolikus szindróma diétás stratégiája231
A hosszú távú diétás stratégia hatékonysága234
Krónikus betegségek kezelésének diétás stratégiája236
Terápiás ajánlások241
Dr. Volker Schmiedel: Ajánlások konkrét betegségek és panaszok kezelésére243
Szív és érrendszer243
Légzőszervek252
Gyomor-bél rendszer256
Máj és epe263
Urogenitalis rendszer266
Endokrin rendszer272
Mozgásszervek277
Idegrendszer283
Bőr, haj és körmök286
Fertőzések289
Pszichés és pszichoszomatikus betegségek290
Fájdalom293
Láz294
Daganat295
Terhesség és szülés297
A gyermekkori betegségek sajátosságai300
Az időskor sajátosságai303
Allergia304
Modern táplálkozáskutatás307
Dr. Volker Schmiedel: Tápanyagsűrűség - táplálkozáskutatás új aspektusa309
Tápanyagok, tápanyagtartalom és az élelmiszerek tápanyagsűrűsége309
Dr. Volker Schmiedel: Tápanyagajánlások317
Dr. Claus Leitzmann: Speciális élelmiszerek320
Bioaktív anyagok320
Dr. Volker Schmiedel: Vitamin- és ásványianyag-táblázatok337
A-vitamin (béta-karotin)338
B1-vitamin339
B2-vitamin341
B3-vitamin (niacin)342
B6-vitamin (piridoxin)344
C-vitamin345
Vas347
Kálium349
Kalcium352
Magnézium353
Cink355
Függelék357
Dr. Volker Schmiedel: Élelmiszer-adalékanyagok (E-számok)359
Dr. Volker Schmiedel: Ajurvédikus táplálkozási ajánlások366
Idegen szavak magyarázata369
Tárgymutató380
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv