1.035.111

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A Magyar Posta története és érdemes munkásai

Szerkesztő

Kiadó: Merkantil-nyomda (Havas Ödön)
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 593 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 27 cm x 18 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal. Szerkesztette: Dr. Hencz Lajos m. kir. postaigazgató. Nyomtatta a Merkantil-nyomda (Havas Ödön), Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az a korszak, amely rövid öt év alatt a világháborút, az októberi forradalmat, a márciusi forradalmat, a bolsevizmust, az ellenforradalmakat végigélte, a magyar postaintézmény történetének... Tovább

Előszó

Az a korszak, amely rövid öt év alatt a világháborút, az októberi forradalmat, a márciusi forradalmat, a bolsevizmust, az ellenforradalmakat végigélte, a magyar postaintézmény történetének legmozgalmasabb, legmegrázóbb és legszomorúbb része. Az ezeréves Magyarország hírszolgálati intézményei ehhez az időhöz hasonló korszakot nem éltek át. A nemzet nagy megpróbáltatásai alatt vagy beszüntették működésüket, vagy pedig szűkebb területre szorították, de nem fordult elő olyan eset, hogy forradalmak, idegen megszállás alatt teljesítették volna a nemzettel és a honvédelemmel kapcsolatos kötelességüket még akkor is, amikor jól tudták, hogy normális viszonyok között a magyar törvények szerint is állásukkal, vagy fejükkel játszanak cselekményeik elkövetése esetén.
Ez a korszak a magyar hírszolgálati intézmény hőskora, melyet ez a nemzedék alig tud értékelni s különösen nem azok, akik sem a harctéren, sem itthon kedvező körülményeik miatt nem érezték a szenvedést és nem kockáztattak annyit, mint társaik. Az ember Isten bölcs rendelése szerint feledi a múltból a rosszat és emlékezik arra, ami azt enyhítette, vagy ami utána talán csupán a nagy ellentét miatt múló örömet hozott.
Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv