1.031.304

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Hétnyelvű sportszótár - Labdarúgás

Football/Fussball/Fútbol/Calcio/Football/Futbol - Sports dictionary in seven languages

Szerkesztő

Kiadó: Terra
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 432 oldal
Sorozatcím: Hétnyelvű sportszótár
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Angol   Német   Francia  
Méret: 17 cm x 8 cm
ISBN:
Megjegyzés: Spanyol, olasz és orosz nyelveken.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A testnevelés és a sport korunk általános kultúrájának, nevelési rendszerének, egészségügyének, társadalmi életének szerves részét alkotja. Egyre nő azoknak a nemzetközi sportvetélkedéseknek,... Tovább

Előszó

A testnevelés és a sport korunk általános kultúrájának, nevelési rendszerének, egészségügyének, társadalmi életének szerves részét alkotja. Egyre nő azoknak a nemzetközi sportvetélkedéseknek, sportversenyeknek száma, amelyeken mind több és több ország sportolói vesznek részt.
A sportolók egymás közti érintkezésének elmélyítését, valamint a sportszakkönyvek és szakcikkek átolvasásához és megértéséhez kívánja sportszótárunk elősegíteni.
A szótár sportáganként külön kötetekben jelenik meg, ami lehetővé teszi a könnyebb kezelhetőséget.
A szótár anyaga két részre osztható. Tartalmazza az illető sportág sajátos kifejezéseit, ezenkívül azokat az általános sportszavakat, amelyek az illető sportággal kapcsolatban használatosak. A szóanyag értelmezésénél nehézséget jelentett az, hogy vannak sportágak, melyek az egyes nyelvterületek országaiban különböző fejlettségűek, (így például a kosárlabda német nyelvterületen viszonylag nem áll olyan magas szívonalon, mint a angolszász, vagy francia nyelvterületen), továbbá olyan sportágak, amelyek terminológiája egyes nyelvterületeken nem is alakult ki, mert azt a sportágat ott még nem űzik (például a műúszás olasz, vagy magyar vonatkozásban). Ezt úgy hidaltuk át, hogy a hiányzó szavakat szakemberek közreműködésével a többi nyelvből fordítva magunk oldottuk meg. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv