1.035.045

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Ki kicsoda 2004

Vajdasági magyar közéleti lexikon/A Széchenyi István Stratégiakutató és Fejlesztési Intézet kortárs kép- és adattára

Szerkesztő

Kiadó: Logos Grafikai Műhely
Kiadás helye: Tóthfalu
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 409 oldal
Sorozatcím: Ki kicsoda
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 21 cm
ISBN: 86-8499-29-8
Megjegyzés: Fekete-fehér és színes fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Ez a kötet, amelyet a Tisztelt Olvasó a kezében tart, nem tartozik a hagyományos Ki kicsoda jellegű kiadványok sorába, még kevésbé tekinthető szaklexikonnak. Ismeretes, hogy a Ki kicsoda típusú... Tovább

Előszó

Ez a kötet, amelyet a Tisztelt Olvasó a kezében tart, nem tartozik a hagyományos Ki kicsoda jellegű kiadványok sorába, még kevésbé tekinthető szaklexikonnak. Ismeretes, hogy a Ki kicsoda típusú könyvek valamely ország, térség vagy nemzet „híres embereiről" szolgáltatnak friss adatokat, a szaklexikonok pedig egy-egy terület kiválóságainak az életművéről adnak számot. Az előbbiek „naprakészek", gyorsan elévülnek, az utóbbiak az „örökkévalóságnak" íródnak. A Ki kicsoda jellegű könyvek esetében a címszavakban szereplő adatok a megkérdezett személy szubjektív közlésén alapszanak, amelyek hitelességéért a szerkesztők felelősséget nem vállalnak, a szaklexikonok adatait viszont szakértők és tanácsadók egész serege írja, ellenőrzi, cédulázza.
Az általunk készített Vajdasági magyar közéleti lexikon szerkesztési elvei inkább a Ki kicsoda jellegű kiadványok szerkesztési koncepciójával mutatnak hasonlóságot, a lexikonban szereplő személyek kiválasztásának kritériumai azonban mások voltak. Nemcsak azoknak a tevékenységét és életpályáját kívántuk bemutatni, akik saját területükön kiváló eredményt értek el, és közismert személyiségekké váltak, hanem igyekeztünk számba venni a vajdasági magyar kultúra és közélet azon szereplőit is, akik a maguk helyén és módján - nagyobb hírnév nélkül - jelentősen hozzájárultak nemzeti identitásunk és értékeink megőrzéséhez, közösségünk anyagi és szellemi gyarapításához.
Tulajdonképpen, ahogyan mondani szokták, „egy füst alatt" két feladatot kívántunk megoldani. Az egyik célkitűzésünk az volt, hogy szellemi életünk kiválóságainak az összeírásával - tevékenységük, életpályájuk, érdeklődési körük, életművük bemutatásával - elkészítsük a vajdasági magyarság „szellemi regiszterét", más szóval felmérjük azt a tudástőkét, amellyel a jelen történelmi pillanatban rendelkezünk. Talán mondanunk sem kell, hogy az efféle „szellemi regiszter" milyen nélkülözhetetlen feltétele a gyors tájékozódásnak és kapcsolatteremtésnek, ugyanakkor az eredményes kisebbségi politika és a különböző közösségi cselekvési programok elkészítése sem képzelhető el nélküle.
A kortárs lexikon elkészítésének másik célkitűzése pedig a nemzeti közösségünk számára valamilyen szempontból fontos személyek minél teljesebb számbavétele volt. A vajdasági magyarság sajátos körülményei miatt fontosnak tartottuk bemutatni azoknak az életpályáját vagy fáradozását, akik mindennapi helytállásukkal és feladatvállalásukkal példaképül szolgálhatnak mások számára. Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Ki kicsoda 2004 Ki kicsoda 2004 Ki kicsoda 2004 Ki kicsoda 2004 Ki kicsoda 2004 Ki kicsoda 2004

A gerinc enyhén sérült, a lapélek és néhány oldal foltos.

Állapot:
4.800 Ft
2.400 ,-Ft 50
12 pont kapható
Kosárba
konyv