1.037.154

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Praedicatio

mellyet Az Nagysagos, tekintetes, és jó emléközetű vitéz Wrnak Drvget homonnai Istvan Wramnak, Zemplén és Vng-Vármegyéknek fő Efpánnyának, tizteleges temetfegén, az Vngvárj Pradicátor, Kallai Albert, praedicátor, 1599. Eztendőben, Bódog Asszonyhauának 21. napján, fok fő embereknek gyüleközetekben.

Szerkesztő

Kiadó: Dr. Incze Gábor
Kiadás helye: Bártfa
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 16 oldal
Sorozatcím: A reformáció és ellenreformáció korának evangéliumi keresztyén egyházi írói
Kötetszám: 14
Nyelv: Magyar  
Méret: 16 cm x 12 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyomtatta Bethlen Gábor Irodalmi és Nyomdai Rt.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Csikesz Sándor egyetemi professzor emlékére adja ki a budapesti református vallásoktató testület ezt a halottas beszédet, a legelső nyomtatásban megjelent magyar református temetési igehirdetést,... Tovább

Előszó

Csikesz Sándor egyetemi professzor emlékére adja ki a budapesti református vallásoktató testület ezt a halottas beszédet, a legelső nyomtatásban megjelent magyar református temetési igehirdetést, amelyet dr. Csikesz Sándor talált meg egy bőrkötéses könyvben több más ismert theológiai munka között. Szeretett volna erről az unikumról tanulmányt írni és székfoglalónak szánta abban a református Akadémiában, amelynek felállítását épen ő szorgalmazta.
A református akadémia felállítása még késik, a székfogadó előadás elmaradt egyszersmindenkorra, hadd jelenjék meg legalább ez a pár lap, hogy hervadhatatlan koszorúként hirdesse a magyar református szószék tudománya jeles professzorának emlékét azokon a parókiákon, ahol él és lobog a XVI. század Kállai Albertjeinek és a XX. század Csikesz Sándorjainak a lelke! Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv