1.034.801

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Praxis pietatis azaz kegyesség gyakorlás

Melybe befoglaltatik mint kelljen a hívő keresztyén embernek az Isten és a maga igaz ismeretében nevelkedni, életét naponként Istennek félelmére intézni, csendes lelkiismerettel költeni és futásának eltöltése után boldogul végezni.

Szerkesztő
Fordító

Kiadó: Magánkiadás
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 496 oldal
Sorozatcím: A reformáció és ellenreformáció korának evangéliumi keresztyén egyházi írói
Kötetszám: 4
Nyelv: Magyar  
Méret: 16 cm x 12 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyomta a Bethlen Gábor Irodalmi és Nyomdai Rt. Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Beletelt majdnem száz esztendő, míg a keresztyén vallás megtisztított tanításai elterjedtek s megnyerték Európa műveltebb és nemesebb gondolkozású nemzeteit. Kemény munka volt. Ez alatt az idő... Tovább

Előszó

Beletelt majdnem száz esztendő, míg a keresztyén vallás megtisztított tanításai elterjedtek s megnyerték Európa műveltebb és nemesebb gondolkozású nemzeteit. Kemény munka volt. Ez alatt az idő alatt a keresztyén hit igazságait a legnagyobb elmék vitatták, bizonyítgatták, védelmezték és rendszerezték. Még a legjelentéktelenebb kérdésnél is a legnagyobb gondossággal állították szembe a római és az evangéliumi felfogást. Mindebből az következett, hogy a reformáció nagyszerű üzenete és ajándéka pontos, részletes, iskolás theologiává változott.
Baj lett volna, ha mindenestől fogva theologia lett volna belőle. Ezért szükség volt arra, hogy leírják, hirdessék és gyakorolják a megtisztított vallás igaz tanításait, úgy, mint élő kegyességet. Nemcsak azt hirdették, hogy mit hisz a kegyes ember, hanem azt is megmondották, miképen lehet magukban ezt a hitet táplálni, növelni és gyümölcsét szüretelni. Megtanítottak arra, mit kell tennünk, hogy Isten igaz ismeretében naponként előbbre haladjunk, hogy ó-emberünk szakadatlanul épüljön. Ezek a kegyesség gyakorlására tanító könyvek több hasznot hajtottak az anyaszentegyháznak, mint a legfélelmetesebb cáfolatok és a legtündöklőbb hitbizonyítások. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv