1.034.226

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Jogi lexikon

Szerkesztő

Kiadó: UNIÓ Lap- és Könyvkiadó Kereskedelmi Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 631 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 14 cm
ISBN: 963-7891-13-7
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Napról napra gyarapodik, változik a tételes jog szabályainak száma és tartalma, s napról napra nehezebbé válik a joganyag áttekintése. A jogalkalmazók gyakorta tapasztalják ezt, s éppen az ő... Tovább

Előszó

Napról napra gyarapodik, változik a tételes jog szabályainak száma és tartalma, s napról napra nehezebbé válik a joganyag áttekintése. A jogalkalmazók gyakorta tapasztalják ezt, s éppen az ő munkájukat megkönnyítendő fogott az Unió Kiadó mostani úttörő vállalkozásába.
A Jogi lexikon, e közel négyezer kifejezést és harmadfélszáz utalószót tartalmazó kötet több hónapos gyűjtőmunka és aprólékos gondossággal végzett szerkesztés eredménye. Készítői nem tudományos szakszótárat, hanem csupán a hatályos magyar jogszabályokban fellelhető definíciók, intézmények katalógusát kívánták adni, figyelmet fordítva természetesen arra is, hogy az egyes jogintézmények, kifejezések valamennyi megfogalmazását közöljék. Ahol pedig a jogrendszer nem kínált egzakt meghatározásokat, ott - a minél jobb használhatóság és az anyag teljessé tétele érdekében - a jogi kari jegyzetekből, illetve a századelőn napvilágot látott Márkus Dezső-féle Magyar Jogi Lexikonból vettek át lehetőleg szó szerinti idézeteket. Ez magyarázza - a munka kompilációs jellegén túl -, hogy valamennyi címszó alatt megtalálható a pontos forráshely, remélve ettől egyúttal azt is, hogy a felhasználót segíti a különböző jogágak, alkalmazási területek közötti eligazodásban.
Hitem szerint a jogalkalmazónak hasznos segítőtársa lesz e könyvecske, de tán a jogalkotónak sem egészen tanulságok nélküli. S ha az olvasók jó véleménnyel lesznek róla, a Kiadónak szándékában áll az összeválogatott anyagot állandóan karbantartani, illetve a későbbiekben még bővíteni.
A szerkesztő Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv