1.034.226

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Fizetővendéglátás és falusi turizmus I-II.

Alapismeretek a szállásadók és vendégfogadók részére

Szerző
Szerkesztő
Grafikus

Kiadó: Kereskedelmi és Idegenforgalmi Továbbképző
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 376 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

I. kötet
Dr. Kenéz Győzőné: A fizetővendéglátás - hivatás7
Bevezetés8
A fejlődés lehetőségei11
A vendégfogadók felkészítése15
Dr. Reischl Gábor: A fizetővendéglátás építészeti kérdései; családiházas és falusi környezete17
Tartózkodási helyek a ház körül a szabadban18
Építmények az udvarban37
A vendéglátásra alkalmas lakóház45
Épületszerkezet53
Épületgépészet59
Dr. Kenéz Győzőné: A vendégszoba berendezése63
A tervezés64
A vendégszoba lakáson belüli helye65
A berendezés alapelvei66
A vendégszoba bútorai67
A vendégszoba textíliái75
A szobadíszek79
A szoba megvilágítása80
A vendégszoba fűtése83
A reggelizőhely és társalgó84
Berendezési hibák - példagyűjtemény egy vendégszobából87
A vendégfogadás induló leltára, elemi felszerelése90
Mosdófülke, zuhany, WC92
A szakszerűen berendezett háztartási munkaszoba96
Dr. Kenéz Győzőné: Szervezési feladatok97
A reklám98
A fizetővendéglátás adminisztratív eszközei109
A vendég fogadása112
A vendéggel való kapcsolattartás eszközei114
Dr. Csizmadia László: Az étel- és italfelszolgálás alapszabályai123
Étkezési idők124
Az asztalterítés126
A felszolgálás129
Dr. Kenéz Győzőné: Munkaszervezés - munkamegtakarítás149
A napi munkarend150
A reggelizőasztal megterítésének munkaszervezési modellje155
A mosogatási munka szervezése156
A vendégszoba takarításának munkaszervezési modellje158
Az akadálytalan munkavégzés előfeltételei161
A munkaeszközök168
Dr. Kádas Lajos: A szálláshely higiénéje175
A szálláshelyre vonatkozó higiénés követelmények176
Üzemeltetési munkafolyamatok szervezése és higiénéje177
Takarítás177
A szennyes ruha gyűjtése és mosása180
Konyhai higiéné - a mosogatás182
Állati kártevők irtása186
II. kötet
Antal Katalin: A fizetővendéglátás és falusi turizmus szabályozási kérdései9
Röviden a fizetővendéglátás és a falusi turizmus szabályozásáról10
A fizetővendéglátó engedélyről (fizetővendéglátó igazolvány)10
A fizetővendéglátás keretében kiadható ingatlanok köre és hasznosításuk szabályai12
Az üdülőszövetkezeti és a lakásszövetkezeti ingatlanok hasznosításának szabályai13
Az állami lakások hasznosításának szabályai14
A nem idegenforgalmi célú lakáshasznosítás14
A külföldi állampolgár jogosultságai alapján történő hasznosítás15
A fizetővendégszolgálatot igénybevevők szokásostól eltérő köre16
A fizetővendéglátás keretében hasznosítható szobák száma16
A magánszállás hasznosítás minőségi követelményeivel kapcsolatos szabályok16
Az alapterület számítása18
Önálló lakás, üdülő, lakrész, üdülőrész19
A fűtési kötelezettség értelmezése20
Ami az osztályba sorolási rendeletből kimaradt20
A szállásadó jogszabályi kötelezettségei a szálláshasznosítás során21
Vendégkönyv vezetése és bejelentkeztetés22
Számlaadási kötelezettség23
Szálláshelyi szolgáltatással összefüggő kötelezettségek23
A magánszállás hasznosítás módjai23
A szállásadó szerződéses jogviszonyai24
Egyéni hasznosítás esetén24
A szállásadó, mint bérbeadó kötelezettségei és jogai25
A vendég, mint bérlő kötelezettségei és jogai26
A szállásadó (bérbeadó) és a vendég (bérlő) közötti szerződés megszűnésének általános és különleges esetei26
A lemondási díj (kötbér) meghatározásának általános szabályai27
A jogi rendezés lehetőségei, ha a vendég nem hagyja el a szálláshelyet28
Közvetítőn keresztül történő magánszállás hasznosítás: szervezett fizetővendéglátás28
A közvetítő jogai és kötelezettségei29
A szállásadó és a közvetítő között szerződések29
A megbízási szerződés30
A bérleti vagy (bizományosi) szerződés30
A szállásadó és a közvetítő közötti együttműködés adminisztrációja31
A fizetővendéglátó tevékenység során felmerülő kártérítési felelősség és a biztosítási lehetőségek32
Az adószabályok alkalmazása a fizetővendéglátás és a falusi turizmus területén35
Az általános forgalmi adó: ÁFA35
A helyi idegenforgalmi adó: HIFA37
A személyi jövedelemadó: SZJA39
Mellékletek42
Jogszabályok jegyzéke43
Adatlap a fizetővendéglátó engedély kiváltásához44
Fizetővendéglátó engedély46
Fizetővendéglátó vendégkönyv52
Fizetővendég-szolgálati biztosítással kapcsolatos nyomtatványok (ajánlat, kötvény, záradék, igazolás)55
Adóbejelentkezési lap61
Jelentkezési lap63
Kérdőív a szállás felméréséhez64
Megbízási szerződés68
Szerződésmódosítás73
Bérleti szerződés74
Fizetővendéglátó tábla76
Házirend77
Tájékoztató az igénybe vehető szolgáltatásokról79
Szobautalvány - bérbevételi feltételek: kézi80
Szobautalvány - gépi82
Foglalási tabló83
Ellenőrzési lap84
Igazolás a jövedelemadó bevallás elkészítéséhez85
Bizonylat a beszedett idegenforgalmi adóról86
Nyilvántartás az idegenforgalmi adó beszedéséről87
Dr. Horváth Ákos: A fizetővendéglátás és falusi turizmus pénzügyi tervezése89
Tőkeszükséglet és finanszírozás90
A beruházás tervezése általában90
A vendégfogadásra való berendezkedés tőkeszükségletének kiszámítása91
Finanszírozási lehetőségek95
A finanszírozási terv97
Gazdaságossági, költség- és eredményszámítás100
Tőkeszükséglet (beruházási szükséglet)101
Az elérhető ár101
Az elérhető vendégszám, vendégéjszaka102
A költségek103
Az állandó költségek104
A viszonylag állandó költségek106
Változó költségek107
A költségek összefoglalása110
Gazdaságossági számítások111
Gazdaságosság hitel igénybevétele esetén112
Gazdaságosság hitel igénybevétele nélkül113
A munkajövedelem kiszámítása114
Mellékletek116
Dr. Kenéz Győzőné: Ételkalkulációk131
A különböző reggelik kalkulációs példái132
Egyéb reggelifajták133
A teljes ellátás135
Ételkalkulációs minták137
Dr. Kenéz Győzőné: Önellenőrzés144
A pénzgazdálkodás és üzemvezetés145
A szobakiadás145
Az étel-, italkínálat146
A háztartási felszerelések, gépek és karbantartásuk147
A reklám és a vendégforgalom147
A személyzet irányítása148
Dr. Csizmadia László: Nemzetközi étkezési szokások, nemzetek konyhái149
A magyar konyha150
A szomszédos országok konyhái152
Étrendminták159
Dr. Csizmadia László: Vendégétkeztetés a szabadban166
A sütés-főzés fajtái és eszközei167
A tűz176
Épített-állandó tűzrakóhelyek177
Hordozható szabadtéri tűzhelyek179
Dr. Kenéz Győzőné: Vendégétkeztetés és saját termelésű termékek értékesítési lehetőségei182
Utószó187
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv