1.035.015

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Járjunk egy szép táncot!

Az Európa-díjjal kitüntetett Debreceni Hajdú Táncegyüttes 60 éve

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Hajdú Táncegyüttesért Közhasznú Alapítvány
Kiadás helye: Debrecen
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 141 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 26 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes és fekete-fehér fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

E szerény kiadvány szerzői olyan szellemi termék létrehozására törekedtek, amely tényeken alapulva példázza, hogy a rohanó világ, a globalizáció terheit vállukon hordozó emberek is megtalálhatják... Tovább

Előszó

E szerény kiadvány szerzői olyan szellemi termék létrehozására törekedtek, amely tényeken alapulva példázza, hogy a rohanó világ, a globalizáció terheit vállukon hordozó emberek is megtalálhatják önmagukat, éltető közösségüket, nemzeti önazonosságukat.
Tényekre épülő válaszokat próbáltak keresni a hogyanokra, a Népművészet Európa-díjával és számos más kitüntetéssel elismert Debreceni Hajdú Táncegyüttes eddigi történetének bemutatásával.
E kiadvány érzékeltetni szeretné azt is, hogy az egyetemes magyar kultúra - ezen belül a néptánc, a népdal - nemzetünk jellemének egyik sajátos kifejezője, amely megtarthat bennünket magyarnak és egymást becsülő embernek.
Ez a szöveg kizárólag az együttes archívumában megőrzött dokumentumok alapján fogalmazódott. így az együttes történetének egy-egy időszakát bemutató dolgozatok, a sajtóban megjelent tudósítások, az éves munkanaplók, jegyzőkönyvek, beszámolók, munkatervek, a műsorok meghívói, plakátjai, a statisztikai jelentések, a korabeli fotók és az audiovizuális információhordozókon rögzített adatok felhasználásával.
Ajánljuk ezt a könyvet azoknak, akik hisznek abban, hogy a - mindenki számára alkotó módon is elérhető, a legmagasabb művészi követelményeket kielégítő, hagyományainkat megtartó - közösségi lét igénye lelkünkben élt és él ma is.
Tesszük ezt abban a reményben, hogy hitük erejét cselekvésre váltják, s ehhez mi is hozzájárulhatunk, hat évtizedes tapasztalatainkkal. Vissza

Tartalom

Ajánlás 7
I. Valami elindult 9
II. Egyről a kettőre 23
III. Eleink néptánca és a színpad 27
IV. „...álommá táncolhatsz imát és átkot..." 37
V. „...lélek a dal..." 57
VI. Belülről nézvést 61
VII. Hírünk itthon és a világban 81
VIII. „Nemzeti kincset hordozó közösség" 97
IX. Miért szeretem? 107
X. A színpad ördöge és egyebek 111
Függelék 121
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv