1.031.437

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vendéglátás gazdaságtani ismeretek

Vendéglátó tanfolyamhoz

Szerkesztő
Lektor

Kiadó: KIOSZ Országos Központ
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 86 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-03-3187-x
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

A kereskedelem7
Újratermelés folyamatai7
Szükséglet-kereslet-kínálat-elosztás8
A kereskedelem főbb feladatai10
A kereskedelem tagozódása13
A vendéglátás feladatai és jelentősége16
A vendéglátás főbb tevékenységi körei16
A vendéglátás szakmai ágai18
A vendéglátás helye a népgazdaságban18
Vállalkozások - a gazdálkodás alapegységei19
Magánkereskedelem, magánvendéglátás19
Korlátolt felelősségű társaság19
Gazdasági társaságok21
A tőkemozgás meggyorsítása21
A privatizáció22
A vendéglátó vállalkozások környezete23
Környezeti elemek23
A gazdasági környezet helye és a piac23
A vállalkozások tervezése, kapcsolat az üzletpolitikával25
A tervezés25
Az üzletpolitika27
Statisztikai alapismeretek29
A statisztika fogalma és feladatai29
A statisztikai sokaság ismérve29
A statisztikai sorok30
A statisztikai táblák31
Viszonyszámok32
Középértékek38
A grafikonok40
A számításokban szereplő fontosabb gazdasági mutatók és rövidítések41
Az értékesítés mutatószámai41
Az anyagfelhasználás, az ár és az árrés mutatószámai41
Beszerzés és a készletezés mutatószámai42
A költséggazdálkodás mutatószámai43
A jövedelmezőség mutatószámai43
Használt rövidítések43
A vállalkozások értékesítő tevékenységének elemzése44
Az értékesítési terv szerepe44
Az árbevétel nagyságát meghatározó tényezők45
A prognosztizálás folyamata46
A vállakozások termelőtevékenységének elemzése49
A vendéglátóipari termelés jellemzői49
A termelés célja49
A termelés előfeltételei50
A termelés és az értékesítés kapcsolata50
A vállalkozás beszerzési és készletezési tevékenységének elemzése52
A beszerzései formák és módok52
A beszerzési elképzelések mutató rendszám rendszere53
Készletek fogalma, szerepe53
A készletek csoportosítása53
A készlet nagyságát meghatározó tényező55
A készletezési tevékenység elemzése55
A készletprognosztizálás általános fogalma57
A vállakozás ár- és árrésgazdálkodása58
Az ár - árgazdálkodás58
Az árré60
A vállalkozás költséggazdálkodása61
A költség és a kiadás61
A költségek csoportosítása61
A költségelemzés módszerei65
A vállakozás munkaügyi gazdálkodása67
A munkaügyi gazdálkodás jelentősége67
A termelékenység67
A létszámszükséglet meghatározása68
A bérgazdálkodás - bérrendszerek69
A vendéglátó vállakozások eszközszükséglete70
A fejlesztés célkitűzései70
A fejlesztés elemei71
A vállalkozás jövedelmezősége75
A jövedelmezőség alapfogalmai75
A nyereségképződés menete76
A nyereség elemzése77
A vállalkozások pénzügyi gazdálkodása78
A pénzügyi gazdálkodás helye és szerepe78
A pénzáramlás alapfogalma78
A hitelkapcsolatok80
A hitelfajták80
A hitelkérelem81
Költségvetési feladatok82
Ellenőrző kérdések84
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Vendéglátás gazdaságtani ismeretek Vendéglátás gazdaságtani ismeretek Vendéglátás gazdaságtani ismeretek

A gerinc kopottas. A címlapon tulajdonosi bejegyzés látható.

Állapot:
940 ,-Ft
5 pont kapható
Kosárba
konyv