1.034.828

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Borkorcsolyák receptes könyv

Így főznek a borászok

Előszó

Nagyon örülünk annak, hogy ismét találkozhatunk, és közösen élvezhetjük a magyar gasztronómia csodálatos ízeit, s ezekhez ínyencként kóstolhatjuk a szép magyar borokat, amelyekről már mindannyian... Tovább

Előszó

Nagyon örülünk annak, hogy ismét találkozhatunk, és közösen élvezhetjük a magyar gasztronómia csodálatos ízeit, s ezekhez ínyencként kóstolhatjuk a szép magyar borokat, amelyekről már mindannyian tudjuk, hogy a világ legjobb boraival is felveszik a versenyt! Egy év telt el az „így főznek a borászok" könyv megjelenése óta, s ez idáig a gourmet-k már kétszer is összekóstolhatták a könyvben szereplő ételeket a hozzájuk ajánlott borokkal. Sokan kérdezhetik, hogyan született a Borkorcsolyák receptes könyv? Akik a korábbi Kóstoló Fesztiválokon részt vettek, azok már tudják, hogy finom krémes falatokkal vártuk a vendégeket, amelyeket a borászok receptjei alapján készítettünk el. Az ötlet azóta sok borász fantáziáját megmozgatta, s miután több mint negyven kiváló recept született, közösen úgy döntöttünk, megmutatjuk a nagyközönségnek, milyen különleges krémekkel várhatják a hozzájuk érkező éhes vendégeket, miközben az ebéd, vagy a vacsora elkészül. Továbbra is a magyar borászok és boraik népszerűsítése a célunk, s hiszünk abban, hogy összekötve a magyar gasztronómiával hatékonyabban tehetjük mindezt. Továbbá nem titkolt célunk, hogy az érdeklődőkkel megosszuk az összekóstolás élményét, azt, hogy az ételhez választott megfelelő bor, vagy a borhoz elkészített megfelelő étel milyen új ízharmóniákat hozhat létre. Mindezt ebben a tartalmas Borkorcsolyák receptes könyvben összegeztük Önöknek, remélve, hogy odahaza elkészítenek majd jó néhány különleges krémet, s a borokat beszerezve meglephetik velük a betoppanó vendégeket.
A recepteket úgy állítottuk össze, hogy azok egy 8-10 fős társaság étvágyát is csillapíthassák, természetesen a mennyiséget mindenki a saját elképzelése szerint határozhatja meg. Ugyanúgy a fűszerezésnél is Önök döntik el, hogy mennyire ragaszkodnak a leírt recepthez, vagy pedig hagyják szárnyalni a fantáziájukat. Néhány receptet kifejezetten vajjal ajánlunk, természetesen ebben is szabadon dönthetnek, hogy vajjal vagy margarinnal készítik el ezeket a csodálatos krémeket. A lényeg a társaság, a jó hangulat, az együttlét és a felfedezés élménye.
Azt kívánjuk, hogy egyre többen éljék át az összekóstolás élményét, s hogy ezt adják tovább a barátaiknak, szeretteiknek!
Szép estéket, új ízeket, és tartós barátságokat kívánunk Önöknek, szeretettel: Ibolya & Gábriel Vissza

Tartalom

ELŐSZÓ
ÁTS KÁROLY: LIME-OS, FÜSTÖLT PISZTRÁNGOS KRÉM
BÁRDOS TAMÁS: ZÖLDFÜSZERES KRÉM
BEZERICS CSABA: TÖKMAGOLAJOS LIBAMÁJAS FALATKA
BOCK JÓZSEF: LIBAMÁJAS FALATKA
BODRI ISTVÁN: PIKÁNS VENDÉGVÁRÓ KRÉM
BOTT FRIGYES: TÖKMAGOLAJOS ÍNYENCKRÉM
BUJDOSÓ FERENC: VARGÁNYA GOMBÁS ÍNYENCKRÉM
DEMETER CSABA: SZARVASGOMBÁS ÍNYENCKRÉM
DULA BENCE: KENCEFICE A'LA DULA PICANTE
DÚZSI TAMÁS: SAJTKRÉMES FALATKA
ESZTERBAUER JÁNOS: SZEKSZÁRDI TIVALD-KRÉM
GÁL LAJOS: LESTYÁNOS-TÁRKONYOS FALATKA
GERE ATTILA: VERJUS BORKORCSOLYA
GERE TAMÁS & ZSOLT: BOROS VENDÉGVÁRÓ KRÉM
GÜNZER TAMÁS: TÖPÖRTYŰS KRÉM
GÜNZER ZOLTÁN: TONHALAS MEDITERRÁN ÍNYENCKRÉM
HAGYMÁSI JÓZSEF: „EGRI CSILLAGOS" AVOKÁDÓS KRÉM
HERNYÁK LÁSZLÓ: KAKUKKFÜVES FALATKA
HORVÁTH (RÁSPI) JÓZSEF: FÜSTÖLT ANGOLNÁS ÍNYENCKRÉM
IPACS SZABÓ ISTVÁN: GYÖMBÉRES ÍNYENCKRÉM
JEKL FLÓRA: KAVIÁROS ÍNYENCKRÉM
JUHÁSZ ATTILA: FÜSTÖLT PISZTRÁNGOS ÍNYENCKRÉM
KAMOCSAY ÁKOS IFJ.: MAURUS RIZLINGPÁSTÉTOM
KATONA FERENC: SZARDELLÁS MÁJPÁSTÉTOM
KATTRA IMRE: SZARDÍNIÁS FALATKA
DR. KISS ISTVÁN: KECSKESAJTOS ÍNYENCKRÉM KARAMELLIZÁLT CÉKLÁN
KOCZÖR KÁLMÁN: FŰSZERES KENŐMÁJAS
KOLONICS KÁROLY: MEDVEHAGYMÁS VENDÉGVÁRÓ KRÉM
DR. LÖRINCZ GYÖRGY: FŰSZERES PADLIZSÁNOS KRÉM
LUDÁNYI JÓZSEF: TOJÁSKRÉM
MAJOROS LÁSZLÓ IFJ.: MAGYAROS FALATKA
MÉSZÁROS LÁSZLÓ: ÍNYENC GOMBAKRÉM
MÉSZÁROS PÁL: ZÖLDFÜSZERES-SZARVASGOMBÁS KRÉM
MOLNÁR PÉTER: PIKÁNS PADLIZSÁNKRÉM
NYÁRI ÖDÖN: ROZMARINGOS FALATKA
PFNEISZL KATRIN: WASABIS ÍNYENCKRÉM
POLGÁR ZOLTÁN: LENCSÉS ÍNYENCKRÉM
PRÁCSER MIKLÓS: NARANCSOS LIBAMÁJKRÉM
SEBESTYÉN CSABA: BORJÚMÁJ PÁSTÉTOM
SPIEGELBERG ISTVÁN: LAZACOS ÍNYENCKRÉM
SZEPSY ISTVÁN: NYÚLPÁSTÉTOM
SZŐKE MÁTYÁS: DIÓS, KÉKSAJTOS KRÉM
TAKLER ANDRÁS: RÓZSABORSOS TEPERTÖKRÉM
TASCHNER KURT: LIBATEPERTÖS FALATKA
THUMMERER VILMOS: DIÓS, JUHTÚRÓS KRÉM
TIFFÁN EDE: LIBAMÁJKRÉMHAB
VESZTERGOMBI FERENC: TOSCANA GYÖNGYE ÍNYENCKRÉM
ANDRISKA ISTVÁN: HÚSOS, MÉZES FALATKA
IBOLYA & GÁBRIEL: GARNÉLARÁKOS. SAJTOS KRÉM
BORÁSZOK ELÉRHETŐSÉGEI
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv