1.035.157

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Pharmindex zsebkönyv 2005

Reumatológia

Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Immár hagyomány, hogy a PHARMINDEX Zsebkönyvek sorozatának szakmai köteteiben - így a Reumatológia szakkiadás oldalain is - „mini-esszék", a szakmai alapelvek gyógyszerterápiás sűrítményei... Tovább

Előszó

Immár hagyomány, hogy a PHARMINDEX Zsebkönyvek sorozatának szakmai köteteiben - így a Reumatológia szakkiadás oldalain is - „mini-esszék", a szakmai alapelvek gyógyszerterápiás sűrítményei sorakoznak.
Örömmel üdvözlöm ezért a Reumatológiai és Fizioterápiás Szakmai Kollégium nevében és képviseletében, ezt a megújult kötetet.
Először is azért, mert számos új információval feltöltve, kiegészítve jelenik meg, tükrözve a reumatológiai szakterület gyógyszerválasztékának örvendetes bővülését és a társadalombiztosítási támogatások kiterjesztését. Bízom abban, hogy ezen az úton csak előre lehet haladni, a korszerűség és innováció jegyében.
A szakma képviselőinek legfontosabb feladata az, hogy a tudomány fejlődése által megújult terápiás lehetőségeket a finanszírozókkal, a többi szakma érdekvédőivel, tágabb értelemben az ízületi betegekkel együttérző egészséges társadalom egészségügyi és pénzügyi döntéshozóival is elfogadtassák.
Ezért külön köszönetet mondok a PHARMINDEX kiadójának, hogy a bevezető tanulmányok megírására a Kollégium azon tagjait kérte fel, akik az adott szakterület irányelveinek, bizonyítékokkal alátámasztott szakmai protokolljainak megszerkesztésére alakult kollégiumi munkacsoportok vezetői, és a szakmát lefedő irányelveket már szakmai kiadványokban összefoglalták.
A tanulmányok szerkesztési elve az volt, hogy a klinikai reumatológiát reprezentáló betegségcsoportok közös gyógyszerterápiás elvei nyerjenek fejlődést érzékeltető, új megfogalmazást. Az itt közölt tanulmányok minden bizonnyal beépülnek az Egészségügyi Minisztérium által várt és publikálandó irányelveinkbe és protokolljainkba.
A reumatológiai gyógyszerpaletta ismertetésein kívül azzal tesz a Kiadó szolgálatot a reumatológiai betegek ellátásának, hogy á PHARMINDEX olvasóival megismerteti a klinikai reumatológia korszerű kezelési elveit és eszköztárát. Vissza

Tartalom

Impresszum 2
Előszó 3
Bemutató oldal 4
Rövidítések, rendelkezések 5
A gyógyszerek ATC szerinti besorolása 13
Nemzetközi nevek szerinti tárgymutató 57
A közgyógyellátásra jogosultak részére térítésmentesen rendelhető gyógyszerek jegyzéke 89
A gyógyszerész által egymással helyettesíthető gyógyszerek 94
Új gyógyszerleírások 129
A gyógyszerkészítmények rövidített leírásai 153
Immunbiológiai készítmények 527
Gyártók és képviseletek címjegyzéke, termékeik felsorolása 537
Gyógyszeres terápia a reumatológiában 569-619
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv