1.031.435

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Műszakiak zsebkönyve

Mértékegysége/Matematika/Mechanika/Hőtan/Anyagismeret/Gépelemek/Tömegtáblázatok/Villamosságtan/Kémia

Szerző
Szerkesztő
Grafikus
Lektor

Kiadó: Műszaki Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött keménykötés
Oldalszám: 797 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN: 963-10-2383-4
Megjegyzés: Regiszteres kiadás. 771 fekete-fehér és színes ábrával illusztrálva. Tankönyvi szám: 41759. Harmadik, átdolgozott és bővített kiadás.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A zsebkönyv tartalmának összeállításakor legfőbb törekvésünk az volt, hogy a műszakiak legszélesebb rétegeit érdeklő adatokat és képleteket összegyűjtsük könnyen kezelhető formában. Az ipar... Tovább

Előszó

A zsebkönyv tartalmának összeállításakor legfőbb törekvésünk az volt, hogy a műszakiak legszélesebb rétegeit érdeklő adatokat és képleteket összegyűjtsük könnyen kezelhető formában. Az ipar különböző területén dolgozóknak - mérnököknek, technikusoknak, művezetőknek, szakmunkásoknak egyaránt - olyan segédkönyvet szeretnénk adni, amelyben az üzemekben, tervezőintézetekben, valamint a műszaki oktatás területén leggyakrabban előforduló feladataik megoldásaihoz megtalálják a szükséges adatokat és útmutatásokat.
Az előző kiadás megjelenése óta számos szabvány változtatására, módosítására, korszerűsítésére került sor. A változásokat részben a nemzetközi szabványtervezetekhez való igazodás, részben a termékszerkezet, a felhasználásra kerülő anyagok és technológiák módosulásai tették szükségessé.
A technikai fejlődés a konstrukciós kialakítások, számítási módszerek és jelölési rendszerek átértékelését is megkövetelték.
A módosított vagy új szabványoknak, előírásoknak adatait illetőleg az új számítási eljárásokat természetesen felhasználtuk a zsebkönyv összeállításánál, így az olvasó a legmodernebb adatokat találja könyvünkben. Vissza

Tartalom

Előszó5
Mértékegységek13
Matematika63
Mechanika107
Hőtan139
Anyagismeret161
Gépelemek315
Tömegtáblázatok579
Villamosságtan695
Kémia755
Acélok színjelölései777
Tárgymutató781

Dr. Kovács László

Dr. Kovács László műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Kovács László könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv