1.035.157

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Élelmianyagismeret I.

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskola
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői papírkötés
Oldalszám: 232 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 30 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fénymásolt példány.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Dr. Ladocsi Teréz: Általános bevezető ismeretek
Dr. Ladocsi Teréz: Az élő anyag szerveződése
Virusok1
Prokarioták, eukarioták1
Dr. Ladocsi Teréz: A szervezetek kémiai épitőkövei
A szénhidrátok4
A lipidek5
A fehérjék5
A nukleinsavak7
A viz7
A szervetlen elemek, illetve vegyületek8
Egyéb vegyületek9
Dr. Ladocsi Teréz: Az élelmianyagokban elkészités és tárolás közben fellépő változások12
Fizikai hatások13
Kémiai és biokémiai hatások14
Biológiai hatások15
Dr. Ladocsi Teréz: Az élelmianyagok tartósitás
Az élelmianyagok romlása elleni védelem16
A tartósitott termékek táplálkozástani megitélése27
Dr. Ladocsi Teréz: Növényi eredetű élelmianyagok
Dr. Ladocsi Teréz: Gabonafélék, sütő- és tésztaipari termékek
A gabonafélék28
A gabonafélék gabonaipari feldolgozása, a gabonaipar termékei38
Sütőipari termékek47
A tésztaipar termékei és felosztásuk63
Dr. Ladocsi Teréz: Zöldség- és gyümölcsfélék
A zöldség- és gyümölcsfélék minősége66
A zöldség- és gyümölcsfélék összetétele72
A zöldségfélék és a gombák csoportositása77
Gyümölcsök csoportositása108
Gyümölcskészitmények121
Zöldség- és gyümölcsfajták táplálkozástani jelentősége124
A zöldség és gyümölcsfélék tárolása125
Dr. Pethő Mária - Dr. Ladocsi Teréz: Állati eredetű élelmi anyagok128
Dr. Pethő Mária: A hús fogalma és felépitése
A húsban előforduló szövettipusok130
A hús kémiai összetétele134
A vágóállatok137
A hús érése, kezelése, minősége139
Húsipari készítmények144
Egyéb állatok húsa151
Dr. Pethő Mária: Állati és növényi eredetű zsiradékok165
Az állati zsiradékok167
A növényi zsiradékok169
Dr. Pethő Mária: A tojás
A tojás fogalma és összetétele173
A tojás hibái és betegségei178
Tartósított tojáskészítmények180
Dr. Ladocsi Teréz: Tej és tejtermékek
A tej összetétele és tulajdonságai183
A tej általános kezelése198
Tejipari termékek203
Tartósitott tej231
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv