Útikönyvek témakörből 20% kedvezmény CSAK MA!

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

A fűszerezés ABC-je

Fűszernövények, fűszerkeverékek, ízesítők, receptek, táblázatok/Fűszerező és gyógyító hatások/Fűszerezési ajánlások egészségeseknek és különböző betegségben szenvedőknek

Szerző
Szerkesztő
Grafikus
Lektor

Kiadó: Golden Book Kiadó Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 143 oldal
Sorozatcím: Diétás szakácskönyvek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 18 cm x 20 cm
ISBN: 963-8232-65-X
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal és színes fotókkal.

Fülszöveg

E könyvet a szerzők azzal a szándékkal írták, hogy egészséges és beteg emberek számára készített ételek fűszerezéséhez adjanak hasznos tanácsokat.
Részletek a tartalomból:
A fűszerek és a gyógynövények kapcsolata
A fűszeres kultúrája régen és ma
A fűszerek hatóanyagai
A fűszernövények felhasznált részei
A fűszerek abc-ben (élettani hatások, felhasználási javaslat, otthoni szaporítás, mely nép konyhájában honos stb.)
Fűszertáblázatok: a különböző betegségekben a diétás megszorításokkal összhangban milyen fűszert szabad használni, hogy finom ételeket készíthessünk, mi ajánlott és mi nem
Otthon elkészíthető fűszerkeverékek, ízesítők, szószok, mártások
Fűszerkivonatok, borecetek-fűszeres borecetek
Fűszerezési ajánlások a levesek, párolt zöldségek, főzelékek, húsételek, halételek és saláták fűszerezéséhez
Ételreceptek (egyszerűen és könnyen elkészíthető ételek, melyek szerves részei a betegségmegelőző és egészségmegőrző táplálkozásnak

A színes fényképekkel is illusztrált... Tovább

Tartalom

Előszó (Prof. Dr. Dános Béla)7
Bevezetés (Dr. Ladocsi Teréz)8
Történeti rész (Dr. Ladocsi Teréz)9
A fűszerek hatóanyagai (Dr. Ladocsi Teréz)11
A legfontosabb hatóanyagok11
Alkaloidok11
Glikozidok12
Csersavak és cseranyagok (cserzőanyagok)12
Terpenoidok12
Keserűanyagok13
Balzsamok és gyanták13
A fűszerek élettani hatása az ételek élvezeti értékének fokozásában (Dr. Ladocsi Teréz)14
A fűszerek feldolgozása és tárolása14
Fűszerkeverékek (Dr. Ladocsi Teréz)16
Ízesítő szószok (Dr. Ladocsi Teréz)18
Fűszerkivonatok (Dr. Ladocsi Teréz)22
Borecetek - fűszeres borecetek (Dr. Ladocsi Teréz)25
Illóolajok és gombák (Dr. Ladocsi Teréz)26
Fűszerezési ajánlások (Dr. Ladocsi Teréz)27
Levesek27
Párolt zöldségek27
Főzelékek28
Húsok28
Halételek28
Saláták29
A fűszerek mint egyszerű kozmetikai szerek (Dr. Ladocsi Teréz)30
A fűszernövények felhasznált részei (Dr. Ladocsi Teréz)31
A fűszerek magyar szinonimái (Dr. Ladocsi Teréz)32
Fűszerek ABC-ben (Dr. Ladocsi Teréz)34
A gyakrabban használt fűszerek összefoglaló táblázata (Dr. Ladocsi Teréz)97
Néhány jó tanács104
Fényképes ízelítő a fűszerekből és az ételekből (Békefi Iván)105
Receptek (Sági Katalin)113
Útmutató a receptek használatához113
Levesek114
Húsok118
Egytálételek123
Saláták, mártások131
Köretek134
Desszertek136
Irodalom139
Fűszermutató141
Fűszerkeverékek és ízesítőszószok (mártások)142
Fűszerkivonatok, fűszeres borecetek142
Ételmutató143
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A fűszerezés ABC-je A fűszerezés ABC-je A fűszerezés ABC-je A fűszerezés ABC-je A fűszerezés ABC-je A fűszerezés ABC-je

A gerinc vászonnal pótolt, a borító enyhén kopott, a lapélek foltosak. Néhány lapon tollvonás látható.

Állapot:
1.840 ,-Ft
9 pont kapható
Kosárba