kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 319 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Kihajtható melléklettel. |
| Előszó | 3 |
| A vendéglátós szervezete, ellenőrzése | 5 |
| A vendéglátás tagozódása | 5 |
| A Belkereskedelmi Minisztérium szakfelügyeleti jogköre | 6 |
| Az Állami Kereskedelmi Felügyelet (ÁKF) ellenőrzési jogköre | 9 |
| A tanácsi vb. kereskedelmi osztályok vendéglátóipari hatásköre | 11 |
| Egyéb ellenőrző szervek | 11 |
| A panaszkönyv | 14 |
| A vendéglátó üzlet működésének igazgatási szabályai | 17 |
| Az üzlet tevékenységének tárgya | 17 |
| Működési engedély | 23 |
| A vendéglátó üzletek nyitvatartása | 27 |
| Üzleti szabályzat | 28 |
| Tervezés, elemzés a vendéglátóiparban | 31 |
| Áruforgalmi tervezés | 31 |
| Munkaügyi tervezés | 37 |
| Létszámtervezés | 38 |
| Alapbér megtervezése | 39 |
| Pótlék, túlóra tervezése | 41 |
| Jutalék tervezése | 42 |
| Állományi béralap | 44 |
| Állományon kívüli munkabér | 45 |
| Tervlebontás | 45 |
| Tervek ellenőrzése | 46 |
| Béralapterv | 46 |
| Termelékenység | 47 |
| Egyéb költségek | 48 |
| Vállalati munkaügyi terv vázlata | 49 |
| Üzemeltetés | 53 |
| Árubeszerzés és átvétel | 53 |
| Az áru beszerzésének módja | 53 |
| Áruátvétel | 54 |
| Göngyölegforgalom | 59 |
| Az üzletvezető és a vendég | 63 |
| Az étlap | 65 |
| Az üzlet takarítása | 69 |
| Az üzletvezető és a konyhafőnök | 71 |
| Az üzletvezető egy napja | 73 |
| A tanuló | 75 |
| Az üzem dolgozói | 78 |
| Kapcsolat az adminisztrációval | 80 |
| A gazdálkodásról | 81 |
| Vendéglátóipari üzlettípusok | 82 |
| Vendéglő | 83 |
| Büfék | 86 |
| Kávéház | 86 |
| Eszpresszó | 87 |
| Bár, éjszakai zenés-táncos szórakozóhelyek | 87 |
| Cukrászda | 87 |
| Elsősorban italfogyasztásra berendezett üzletek | 88 |
| Árrendszer a vendéglátóiparban | 91 |
| A vendéglátóipari üzletek osztályba sorolása | 91 |
| Az ételek ármegállapítása | 96 |
| Italárak | 114 |
| Egyéb cikkek árai | 117 |
| Asztali fogyasztás | 119 |
| Zenés árak | 121 |
| Belépődíj | 123 |
| Rendezvények | 124 |
| Kisvendéglő és kiscukrászda árképzése | 124 |
| Beszerzési ár | 127 |
| Tisztítási veszteség | 134 |
| Árlapokra vonatkozó előírások | 136 |
| Ruhatári díj | 136 |
| Számla-kötelezettség | 136 |
| Árak kerekítése | 137 |
| Szórakoztató játékok díja | 137 |
| Turistaházak árrendszere | 137 |
| Vendéglátóipari dolgozók bérezése | 141 |
| Bérrendszer | 141 |
| Alapbér | 142 |
| Jutalék | 152 |
| Jutalékkiegészítés | 155 |
| Cukrásztermelők és hidegkonyhák jutalékkulcsa | 157 |
| Felszolgálók jutalékkulcsa | 157 |
| Szállodai alkalmazottak jutalékos bérezése | 163 |
| Kisvendéglők dolgozóinak jutalékos bérezése | 165 |
| Kiscukrászdák dolgozóinak jutalékos bérezése | 168 |
| Tanulók bérrendszere | 169 |
| Technikumi tanulók bérezése | 170 |
| Túlmunka díjazása | 170 |
| Nyelvpótlék | 172 |
| Éjszakai pótlék | 173 |
| Mankópénz | 174 |
| Béren kívüli juttatások | 174 |
| Természetbeni juttatás | 174 |
| Munka- és védőruha | 175 |
| Munkásszállás | 178 |
| Képesítési rendszer | 179 |
| Fontosabb munkaügyi kérdések | 186 |
| Munkaviszony létrejötte | 186 |
| Munkaviszony megszűnése | 187 |
| Pihenőidő és szabadság | 188 |
| Egészségügyi szabályok | 191 |
| Az alkalmazottakra vonatkozó egészségügyi előírások | 191 |
| A termelő és értékesítéső helyiségek higiéniája | 195 |
| A főzés higiéniája és a készételek | 207 |
| Ételminta és ételmérgezés | 211 |
| Anyagi felelősségi szabályok | 213 |
| A társadalmi tulajdon védelme | 213 |
| Kárt megelőző intézkedések | 214 |
| Káreseti és selejteződési jegyzőkönyv felvétele | 216 |
| Anyagi felelősség a Munka Törvénykönyve alapján | 218 |
| A leltárhiányért való felelősség | 223 |
| A leltárhiányhoz fűződő hátrányos következmények | 234 |
| Fegyelmi és büntetőjogi felelősség | 236 |
| Az étterem és a vendég közötti jogviszony | 240 |
| Az éttermi felelősség | 240 |
| Eljárás az étteremben talált tárgyakkal | 242 |
| A vendégek kötelezettségei az étteremben | 243 |
| Az üzlet ügyvitele | 245 |
| Az üzlet ügyvitelének alapelvei | 245 |
| A készletváltozások elszámolása | 249 |
| Bevételek elszámolása | 266 |
| Szigorú számadásra kötelezett nyomtatványok | 278 |
| A termelés bizonylatolása | 288 |
| Melegkonyhás üzletek vételezési rendszere | 289 |
| Italvételezés | 293 |
| Külön raktárral nem rendelkező üzletek vételezési kötelezettsége | 294 |
| Menükönyv | 294 |
| Központi termelőüzemek vételezési rendszere | 296 |
| Vételezések az elszámoltatás szempontjából külön raktárral és expedícióval rendelkező termelőüzemekben | 296 |
| Elszámoltatás szempontjából külön expedícióval nem rendelkező termelőüzemek vételezési rendszere, külön raktárral vagy anélkül | 298 |
| Termelőhely (konyha, üzem) anyagfelhasználásának vizsgálata | 298 |
| Központi termelőüzemek anyagfelhasználásának vizsgálata | 303 |
| A leltár | 306 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.