1.034.199

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Tartósító- és húsipari minősítő vizsgálatok

Laboratóriumi gyakorlatok I.

Szerző
Lektor

Kiadó: Élelmiszeripari és Begyüjtési Könyv- és Lapkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 200 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Előszó3
Az üzemi laboratórium céljai és általános berendezései5
Az általános vizsgálati módszerek8
Fizikai-kémiai vizsgálati módszerek9
A hőmérséklet mérése9
A tömeg mérése14
A térfogat mérése19
A sűrűség mérése21
A belső súrlódás mérése28
A légnedvesség mérése51
A fénytörőképesség mérése34
Az optikai forgatóképesség mérése40
A fénynyelés mérése44
A zavarosság mérése48
A hidrogénionkoncentráció mérése48
Kromatográfiás vizsgálati módszerek58
Kémiai vizsgálati módszerek65
Általános tudnivalók65
Vegyületek meghatározása73
Víz- (nedvesség-) tartalom meghatározása73
Szárazanyagtartalom meghatározása75
Fehérje kimutatása és meghatározása79
Zsirok vizsgálata82
Szénhidrátok vizsgálata86
Szerves savak vizsgálata100
Alkoholtartalom meghatározása101
Vitamintartalom meghatározása102
Enzimvizsgálatok103
Hamuvizsgálat105
Sósavban oldhatatlan hamu (homok) vizsgálata107
Konyhasómeghatározás109
Káros fémek meghatározása110
Tartósítószerek kimutatása és meghatározása112
Mikrobiológiai vizsgálatok119
Általános tudnivalók119
Technikai mikroszkópia130
Anyagvizsgálatok132
Mintavétel és előkésíztés a vizsgálatra132
A minta előkészítése a vizsgálatra133
Növényi nyersanyagok vizsgálata133
Osztályozási vizsgálat134
Küllemi, érzékszervi vizsgálat134
Tisztítási veszteség vizsgálata134
Összetétel vizsgálata134
Húsipari nyersanyagok vizsgálata135
Érzékszervi vizsgálat135
A hús kémiai vizsgálata137
A hús mikroszkópos (szövettani) vizsgálata139
Üzem- és segédanyagok vizsgálata140
Víz140
Tüzelőanyagok vizsgálata145
Kenőolajok vizsgálata148
Mosó-, tisztító- és fertőtlenítőszerek vizsgálata151
Cukor- és keményítőszörp vizsgálata154
Savak vizsgálata155
Kocsonyásító (kötő) anyagok vizsgálata157
Konyhasó vizsgálata163
Pácoló sók vizsgálata164
Fűszerek vizsgálata166
Festékek vizsgálata167
Konzerválószerek vizsgálata168
Csomagolóanyagok vizsgálata171
Fehérlemez vizsgálata173
Ónforrasz vizsgálata174
Dobozlakk vizsgálat175
Tömítőgyűrű vizsgálata176
Konzervdobozok vizsgálata177
Üvegek vizsgálata179
Növényi eredetű konzervkészítmények nyersanyagainak vizsgálata179
Függelék189
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv