1.035.048

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Technikai lexikon I-II.

Építészet - Mérnöki és gépészmérnöki tudományok - Elektrotechnika - Kémiai ipar-mechanikai technológia - Bányászat - Kohászat - Erdészet/I.: A-K/II.: L-Z

Szerkesztő

Kiadó: Győző Andor
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Aranyozott kiadói egész vászonkötés
Oldalszám: 1.477 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: 1800 fekete-fehér fotóval, szövegábrával és 180 képes táblával illusztrálva. Hungária Hirlapnyomda R.-T. nyomása, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A szakközönség e munkában, mely a technikai tudományok egész területét módszeresen felöleli, az első magyar technikai lexikont kapja kezéhez. A mérnöktársadalom és a müveit nagyközönség kétségkívül... Tovább

Előszó

A szakközönség e munkában, mely a technikai tudományok egész területét módszeresen felöleli, az első magyar technikai lexikont kapja kezéhez. A mérnöktársadalom és a müveit nagyközönség kétségkívül egyaránt tisztában lesz vele, mily rendkívüli erőfeszítést kívánt az első magyar technikai lexikon megteremtése Ez a feladat csak ugy sikerülhetett, hogy a mű létrehozására - időt és fáradságot nem kímélve - a magyar technikus-társadalom jelesei fogtak össze. Céljukat: a technikai tudományok első magyar enciklopédiáját megteremteni, ugy hisszük, teljes mértékben el is érték.
Lexikonunk minden egyes tárgykört összefoglalóan egy-egy főcikkben dolgoz fel; a részleteket külön címszavak alatt a megfelelő betűrendben találja meg az olvasó. Különös súlyt helyeztünk az egyes tárgykörök történeti ismertetésére.
A meghonosodott idegen szavakat fonetikusan irjuk; a magyar nyelvben általában nem használatos idegen szavak megtartják eredeti Írásmódjukat.
A betürendben az egyes cikkek cimei, ha több szóból állanak is, egy szónak olvasandók. Az a és á, e és é a ma általánosan elfogadott elv szerint közös betűnek, o és ö, u és ü külön betűnek számítanak.
A müvet eredetileg egy kötetre terveztük; azonban a munkaközben szinte megkétszereződött szöveget és háromszorosára nőtt képanyagot végül csak két kötetben lehetett elhelyezni... Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv