1.035.098

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

ZX spectrum

BASIC és gépi kódú programozás

Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Ipari Informatikai Központ
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 200 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 28 cm x 20 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A SINCLAIR RESEARCH 1988 tavaszán jelentette meg a ZX80 mikroszámítgépépt, amellyel rögtön nagy sikert ért el. Ez volt az első olyan olcsó mikrogép, amelyet kifejezetten a kezdök és a számítógéppel... Tovább

Előszó

A SINCLAIR RESEARCH 1988 tavaszán jelentette meg a ZX80 mikroszámítgépépt, amellyel rögtön nagy sikert ért el. Ez volt az első olyan olcsó mikrogép, amelyet kifejezetten a kezdök és a számítógéppel csak hobbiból foglalkozók számára készítettek. Egy év sem telt el, és máris újabb géppel jelentkezett Clive Sinclair: a ZX81 képességei alaposan túlszárnyalták az elödét (például kis felbontású, fekete-fehér TV-kép). Ujabb egy év múlva megjelent a ZX Spectrum, amely az elözö két gép továbbfejlesztéséböl született, és egyik legfontosabb újdonsága a nagy felbontású színes TV-kép.
Némi sajnálatot is érezhetünk, hogy a ZX80 és ZX81-et kiszorította az új gép, hiszen mindkét elöd egyszerü müködése, kényelmes programozhatósága révén nagyon közkedvelt lett. Ez nem jelenti azt, hogy a Spectrum bonyolult gép, de tény, hogy lehetöségeinek mind teljesebb kihasználásához kifinomultabb programok, és ezek elkészitéséhez több idö szükséges.
E könyv célja az, hogy a Spectrum gépkönyvekben (magyarul az Ipari Informatikai Központ gondozásában jelent meg egy kötetben a Bevezetö és a BASIC programozási kézikönyv) leírtakon túl mind a Spectrumról, mind általában a mikroszámítógépes rendszerekről további, mélyebb ismereteket nyújtson. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv