1.035.058

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

"Szíves" szakácskönyv

Szerző
Szerkesztő
Grafikus

Kiadó: B+V Lap- és Könyvkiadó Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 124 oldal
Sorozatcím: Képzett Beteg Könyvek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-774-643-9
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A szerzőházaspár mindkét tagja közismert. Dr. Matos Lajos az Országos kardiológiai Intézet főorvosa, számos ismeretterjesztő- és szakkönyv szerzője. Dr. Lengyel Margit, a társ - szerző és feleség - dolgozott gyógyszeripari kutatásban, klinikusként, ám most gyakorló háziasszonyként jegyzi a kötetet.
A "Szíves" szakácskönyvben nem kevesebbre vállalkoznak, mint megmutatni, hogyan lehet gyógyszerek nélkül, akár megelőzésként is helyesen táplálkozni. persze anélkül, hogy gyötrő diétát folytatnánk, mégis óvjuk magunkat az infarktus és más gyakori szívbetegségek kockázatától, A szerzők a témát könnyed stílusban "tálalják". A könyv első része sok érdekességet ígér: a francia paradoxont, a mediterrán étrendet, de elidőz az ősember étkezési szokásainál is. majd megismerhetünk több mint 100, könnyen és gyorsan elkészíthető receptet is. Néhány praktikus és hasznos tanácsot rejt a "Morzsák" fejezetcím a kötet végén. A szakácskönyvet az érdeklődők, az érintettek betegek és családtagjaik "szíves"... Tovább

Fülszöveg

A szerzőházaspár mindkét tagja közismert. Dr. Matos Lajos az Országos kardiológiai Intézet főorvosa, számos ismeretterjesztő- és szakkönyv szerzője. Dr. Lengyel Margit, a társ - szerző és feleség - dolgozott gyógyszeripari kutatásban, klinikusként, ám most gyakorló háziasszonyként jegyzi a kötetet.
A "Szíves" szakácskönyvben nem kevesebbre vállalkoznak, mint megmutatni, hogyan lehet gyógyszerek nélkül, akár megelőzésként is helyesen táplálkozni. persze anélkül, hogy gyötrő diétát folytatnánk, mégis óvjuk magunkat az infarktus és más gyakori szívbetegségek kockázatától, A szerzők a témát könnyed stílusban "tálalják". A könyv első része sok érdekességet ígér: a francia paradoxont, a mediterrán étrendet, de elidőz az ősember étkezési szokásainál is. majd megismerhetünk több mint 100, könnyen és gyorsan elkészíthető receptet is. Néhány praktikus és hasznos tanácsot rejt a "Morzsák" fejezetcím a kötet végén. A szakácskönyvet az érdeklődők, az érintettek betegek és családtagjaik "szíves" figyelmébe ajánljuk. Vissza

Tartalom

Előszó9
"Szíves" figyelmükbe: a szívbetegségekről13
Ahol a baj elkezdődik14
Néhány mondat a koszorúerekről14
Angina, infraktus15
De mi van a háttérben?16
Kockázati tényezők17
Francia paradoxon, mediterrán étrend23
Receptek27
Levesek29
Burgonyaleves31
Csirke-krémleves31
Fokhagymaleves32
Gazpacho (Spanyol specialitás)32
Hideg sárgadinnye-leves33
Hideg spárga-krémleves33
Káposztaleves34
Piroshúsú paprika-leves35
Sárgarépa-krémleves35
Zöldségleves36
Köretek37
Cukkíni főzelék39
Mandulás zöldbab39
Mézes póréhagyma40
Narancsos rizs40
Puliszka (Polenta)41
Sült hagyma41
Sült sárgarépa42
Tárkonyos gomba42
Tejfölös burgonyalángos43
Tormás borkkoli43
Mártások 1.45
Húsokhoz47
BBQ mártás47
Citrommártás48
Cseresznyemártás48
Egyszerű mogyorómártás49
Fehérbormártás49
Feketeribizli mártás50
Gombás sajtmártás50
Hideg fűszeres tejfölmártás51
Mézes mustármártás51
Mornay-mártás52
Mártások 2.53
Salátákhoz55
Balzsam-mártás55
Citromszósz55
Francia öntet56
Fűszeres szósz56
Gyógynövény-öntet57
Hideg mustáros mártás57
Mákos mustárszósz58
Narancsos mártás58
Pikáns mártás58
Rokfortos öntet59
Mártások 3.61
Tésztákhoz63
Boros húsmártás63
Citromos pisztráng ragu64
Csuka-ragu64
Káposztás csirke ragu65
Négy-sajt mártás66
Paradicsomos csirke ragu66
Paradicsomszósz67
Sonka mustáros mártásban67
Tavaszi ragu68
Zöldséges tál69
Burgonya-palacsinta71
Citromos spárga71
Joghurtos brokkoli-főzelék72
Karfiolropogós72
Póréhagyma sonkával73
Sajtos spárga73
Sonkás uborka74
Sült endívia74
Töltött cukkíni75
Töltött hagyma76
Saláták77
Avokádós almasaláta79
Bagatell saláta79
Bostoni gyümölcsös saláta80
Cukkíni saláta80
Csirkesaláta81
Majonézes cékla81
Mazsolás káposztasaláta82
Spanyolsaláta82
Téli saláta83
Zöldségsaláta83
Halak85
Fehérboros busa-szeletek87
Fokhagymás ponty87
Gombás angolna88
Halfeljújt88
Harcsaszeletek zöldfűszermártásban89
Lazacszeletek pestoval89
Mandulás naphal90
Sült csuka egészben91
Sült tőkehal zöldségekkel91
Töltött sügér92
Szárnyasok93
Andalúz csirke95
Csirkemell Mornay-mártásban95
Csirketokány96
Dijoni mandulás pulykamell96
Gyömbéres csirkeszárny97
Mézes-citromos csirkeszárnyak97
Narancsos kacsa98
Narancsos pulyka98
Provence-i pulykamell99
Tokaji boros csirkecomb100
Vadak101
Fácán vadász módra103
Fokmagymás nyúlcomb103
Gyöngytyúk almával104
Narancsos vadkacsa104
Őzszeletek áfonyamártásban105
Szarvas fasírt106
Szarvasszelet paprikával106
Szilvás vadnyúl107
Vaddisznószelet borsos almamártásban107
Vadropogós108
Desszertek109
Áfonyás (fekete ribizlis) almák111
Bajor őszibarack111
Balzsamos ribizli112
Gyömbérhab112
Hideg szamócahab113
Joghurtkrém113
Lángoló körte114
Málnahabos dara114
Tia Maria krém115
Töltött alma115
"Morzsák"117
Konyhatechnikai ötletek120
Élvezeti szerek123
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
"Szíves" szakácskönyv
Állapot:
980 ,-Ft
8 pont kapható
Kosárba
konyv