kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Sasfiók Trade Kft. |
---|---|
Kiadás helye: | Gyenesdiás |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 144 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 20 cm |
ISBN: | 963-210-725-x |
Megjegyzés: | Színes fotókkal, ábrákkal illusztrálva. Egyéni élelmiszer-piramis melléklettel. |
Köszönetnyilvánítás | 5 |
Előszó | 6 |
Modern emberek, "határesetek" (akik a végsőkig elmennek), te és én... | 7 |
Az új évezred tünetcsoportja | 8 |
Stresszt okozó étkezéseink | 9 |
"Túltáplált alultápláltak", avagy: Mit is eszünk? | 10 |
Mit jelent az ortomolekuláris orvostan fogalma? | 15 |
Életünk a gyökökkel | 17 |
"Jó" és "rossz" oxigén | 17 |
A másik oldal | 21 |
Védőpajzs mikrotápanyagokból | 24 |
Az egyensúly megteremtésének nehézségei | 25 |
Hogyan hatnak a szabad gyökök az életkorra (öregedésre) és a szépségre? | 27 |
Inkább ne együnk stresszt! | 30 |
A cirkadián ritmus | 32 |
A táplálkozás építőkövei | 41 |
A legközvetlenebb energiaszállítók - a szénhidrátok | 44 |
A szénhidrátok két különleges típusa | 48 |
A mindenhol aktív vegyületek - a fehérjék | 51 |
A meggondolandó élvezet - a zsírok | 59 |
Vannak "jó" és "rossz" zsírok? | 61 |
A zsirokkal való viselkedés illemtana | 64 |
Problémát okoz a súlya? | 66 |
Először mérjünk - azután ítélkezzünk! | 66 |
Testsúlyszámítási képletek | 67 |
Melyek a túlsúlyosság okai? | 69 |
A jojóeffektus | 71 |
Csak néhány kilót? | 71 |
Ha sokat szeretnénk fogyni | 74 |
A mikrotápanyagok | 76 |
A vitaminok | 79 |
Fertőzések elleni tanácsok | 85 |
Az ásványi anyagok | 86 |
Oszteoporózis - javaslatok | 90 |
Vizet, vizet! | 93 |
A bioaktív anyagok - régiek és mégis annyira újak | 95 |
Különleges tápanyagigények | 97 |
Versenysport - szabadidős sport | 97 |
Önálló fejezet: mozgás és jó közérzet | 102 |
Mozgás és teljesítmény | 103 |
Hogyan lehet pozitív mozgási ingereket kialakítani? | 104 |
A helyes koordináció | 106 |
A gyerekek és az iskola | 109 |
A közétkeztetés | 110 |
Az ételalleriga és az élelmiszer-érzékenység | 111 |
Új felismerések | 114 |
Építsük fel egyéni táplálkozási piramisunkat! | 115 |
Az élelmiszer-piramis | 116 |
A kulcstápanyagok alapelve | 119 |
A tápanyagsűrűség | 121 |
Saját élelmiszer-piramisunk | 122 |
Az élelmiszer-piramison belüli adagok nagysága | 123 |
Az élelmiszer-piramis használata | 126 |
Külön fejezet: Praktikus főzési tanácsok | 128 |
A kiválasztás | 129 |
Köztes tárolás | 130 |
A legfontosabb elkészítési módszerek | 131 |
Az újramelegítés | 133 |
Kis fűszerkalauz | 133 |
Gyógyító ételek | 135 |
Ízesítés | 136 |
15 tipp mielőtt elkezdjük | 137 |
Áttekintés | 138 |
Irodalom | 139 |
Dr. Meinrad Lindschinger | 140 |
Tárgymutató | 141 |