1.035.089

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Ember és táj

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Debreceni Agrártudományi Egyetem Mezőgazdasági Víz- és Környezetgazdálkodási Főiskolai Kar
Kiadás helye: Szarvas
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 94 oldal
Sorozatcím: Agrártörténeti füzetek
Kötetszám: 3
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 14 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A nagy múltú intézmények sok olyan eseménnyel büszkélkedhetnek, amelyek önmagukban igazolják szükségességüket. A rövid múltra visszatekintők ezt fokozottan igyekeznek bizonyítani.
A szarvasi... Tovább

Előszó

A nagy múltú intézmények sok olyan eseménnyel büszkélkedhetnek, amelyek önmagukban igazolják szükségességüket. A rövid múltra visszatekintők ezt fokozottan igyekeznek bizonyítani.
A szarvasi főiskola Tessedik Sámuel - 1780 és 1806 közötti munkájára építve - eszmei utódjának vallja magát. Tessedik ezen rövid idő alatt olyan alapokat épített, amelyeket az utókor büszkén érezhet magáénak.
A 20-as évek polgárosodó Magyarországa lehetővé tette az új gyökerek talajba-ereszkedését. Intézményünk második megalapítása (1927) óta fokozatos fejlődés szolgálta a friss eszmék megjelenését. Ennek elterjesztése csak komoly erőfeszítések árán valósulhatott meg.
Az agrártörténeti füzetekkel nagy tapasztalattal rendelkező kollégákat kívántunk megszólaltatni, akik olyan speciális ismeretekkel és gondolatokkal rendelkeznek, amelyek csak az övék és kapcsolódnak az általunk vallott eszmékhez.
Ez az oka, hogy a kéziratokat eredeti formájukban nyújtjuk át az Olvasónak, vállalva ezzel az esetleges elmarasztalásokat.
Semmi esetre sem kívánunk igazságosztók lenni a fennálló szakmai érdekellentétek megjelenésében. Vállalkozásunk az eredetiséget hivatott támogatni.
Szolgálni kívánjuk a magyar agrártársadalmat a lassan feledésbe merülő történetek megmentésével és megjelentetésével.
Kívánjuk, hogy ezen rövid írások segítségre legyenek múltunk megismeréséhez, elfogadva, hogy "csak annak a nemzetnek van jövője, amely azt múltjára építi".
Ennek szellemében ajánljuk füzeteinket és várjuk cselekvő segítségüket. Vissza

Fülszöveg

Dr. Mőcsényi Mihály szakmáját tekintve tájépítész. Ez azonban csak iránytűként szolgál, hogy eljussunk hozzá. Széleskörű ismeretei a művészettörténet, az esztétika és a fiziológia területéről származnak. Fő erénye a logikus gondolkodás és a láttatás. Szívesen provokál, de ezt nem tudása fitogtatására, hanem késztetés céljából teszi. Önmagával szemben kiemelten kritikus. Szellemi frissességéből az elmúlt nyolc évtized alatt nemzedékek táplálkoztak. Az esszék és nem a regények embere. Nyilvános szereplései mindig maradandó élményt jelentenek hallgatóságának.
A "láger" országokból mindmáig csak ő volt a Tájépítészek Nemzetközi Szövetségének elnöke.
Amit kedvvel csinál, abban mindig maradandót alkot (mint az itt látható balatongyörki példa is igazol).

Dr. Mőcsényi Mihály

Dr. Mőcsényi Mihály műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Mőcsényi Mihály könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv