1.034.210

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Eufonétika (dedikált példány) (rossz állapotú)

A szép beszéd és éneklés tana

Szerző

Kiadó: Kis Akadémia
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott papírkötés
Oldalszám: 96 oldal
Sorozatcím: A Kis Akadémia Könyvtára
Kötetszám: 51
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: A szerző, Dr. Molnár Imre által dedikált példány. Egy kihajtható melléklettel. Bethlen Gábor Irodalmi és Nyomda Részvénytársaság nyomása.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Ez a könyv csak az eufonétika legelemibb részeivel foglalkozik. A beszéd, vagy ének keletkezési folyamat során eljutott azokig a hangzóformákig, amelyekből a szép szó, majd a szép mondat, szép... Tovább

Előszó

Ez a könyv csak az eufonétika legelemibb részeivel foglalkozik. A beszéd, vagy ének keletkezési folyamat során eljutott azokig a hangzóformákig, amelyekből a szép szó, majd a szép mondat, szép beszéd és ének kialakítható. Határa tehát az akusztikai érthetőség. Ami ezen túl esik, újabb kötet anyaga lesz.
A szöveget minden bizonnyal világosabbá lehetett volna tenni ábrákkal. Nem a szokványos fonétikai illusztrációkra gondolok. Azok a hangzó alakítási folyamatot csak egy-egy keresztmetszeti ponton ábrázolják és sokszor félrevezethetnek. Pergethető mozgó fényképes ábrák volnának ideálisak. Ezek azonban csak külön képes könyvben adhatók, tehát későbbre kellett maradjanak.
Kedves kötelességem hálás köszönetet mondani a Kis Akadémia vezetőségének, első sorban Bartha István kormányfőtanácsosnak, hogy a könyv megjelenését lehetővé tette, továbbá Szathmáry László dr. igazgatónak, aki a sajtó alá rendezés munkájában volt segítségemre.

Budapest, 1942 áprilisában.
Dr. Molnár Imre. Vissza

Dr. Molnár Imre

Dr. Molnár Imre műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Molnár Imre könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv