1.034.149

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Amit a polgári védelemről tudni kell V.

Az élelmiszer és fagazdaság polgári védelme

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Zrínyi Katonai Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 159 oldal
Sorozatcím: Polgári védelmi kiskönyvtár
Kötetszám: 9
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Az élelmiszer-gazdasági termelés és a korszerű háborúra történő védelmi felkészülés3
Az élelmiszer-gazdaság szerepe és jelentősége a korszerű háborúban5
Az élelmiszer-gazdasági termelés sajátosságai6
A környezeti tényezők változásainak kihatásai az élelmiszer-gazdasági termelésre9
A modern támadó fegyverek várható következményei az élelmiszer-gazdaságban14
Védelmi követelmények és az élelmiszer-gazdaság adottságai20
Az élelmiszer- és fagazdasági termelés és a várható támadás jellegéből adódó sajátosságok21
A termelés irányításának módja és a termelés fenntartásához nélkülözhetetlen védelmi követelmények23
Megelőző védelem26
Az ellenőrzés31
A mentesítés33
A rendelkezésre álló személyi és anyagi erőforrások34
Alkalmazási és működési alapelvek a polgári védelmi követelmények végrehajtására37
A polgári védelem mint a termelés biztosításának eszköze37
Az üzemi önvédelem szervezeti egységei40
Az önvédelmi szervezetek vezetése, a parancsnoki munka46
Az irányító munka szakaszai47
Tevékenység a kárterületen51
Szervezési feladatok52
Az együttműködés biztosítása53
A mentesítés lehetőségei és módszerei az élelmiszergazdaságban57
Személymentesítés59
A részleges mentesítés59
A teljes személymentesítés61
Járműmentesítés68
Helyhez kötött járműmentesítők69
Hordozható járműmentesítők71
Terep- és építménymentesítés73
Önjáró típusok74
Erőgépvontatású mentesítők89
Kézierő-vontatású mentesítők93
Kézi működtetésű mentesítők97
Az állatállomány, a technikai eszközök, berendezések mentesítése100
A mentesítéshez használható vegyszerek100
Klórtartalmú vegyületek101
Jódtartalmú anyagok103
Káliumpermanganát103
Szerves savak103
Lúgok104
Krezolátok105
Aldehidek105
Egyéb anyagok107
A termelés továbbfolytatásának, illetve újraindításának lehetőségei a rendkívüli időszakban108
Az élelmiszer- és fagazdaság termelési lehetőségei a modern támadó fegyverek alkalmazása esetén108
A támadás közvetlen hatásai az élelmiszeripari termelésre109
A támadás másodlagos hatása az élelmiszeripari termelésre111
A mentesítés során keletkezett szennyvíz elvezetése, mentesítése132
A mezőgazdasági termelést befolyásoló tényezők134
A növények faja, a talaj típusa mint meghatározó tényező a növények Sr-90 felvételében139
A talajszennyezettség csökkentésére irányuló agrotechnikai eljárások141
Az állatok tartása és takarmányozása143
Függelék
Kivonat az élelmiszerek feldolgozásának higiéniai szabályaiból148
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv