1.031.459

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Kriminalisztikai tanulmányok III.

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 355 oldal
Sorozatcím: Kriminalisztikai tanulmányok
Kötetszám: 3
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Orosz, német és francia nyelvű tartalomjegyzékkel.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az Országos Kriminalisztikai Intézet most közreadott "Kriminalisztikai tanulmányok" 3. kötetében jelentős teret szentel az igazságügyi szakértői kérdéseknek, amennyiben négy tanulmány is... Tovább

Előszó

Az Országos Kriminalisztikai Intézet most közreadott "Kriminalisztikai tanulmányok" 3. kötetében jelentős teret szentel az igazságügyi szakértői kérdéseknek, amennyiben négy tanulmány is foglalkozik ezzel a problémakomplexummal. Az igazságügyi szakértői tevékenység a tudományok, a technika, az ipar és a művészetek fejlődése következtében komoly jelentőségre emelkedett a büntető eljárásban. Ez tükröződött már a Be. 66. § (3) bekezdésében foglalt rendelkezésből is, amely a fejlődés igényei kielégítése céljából a szakértői szervezet továbbfejlesztését tűzte napirendre. A törvény célkitűzésének megfelelően most folyik az új szakértői szervezet kialakítása. Ez adja meg az e kérdésekkel foglalkozó tanulmányok aktualitását.
A tanulmányok olyan kérdések felvetésére és részletesebb megvilágítására törekednek, amelyek a bűnüldöző szerveket a szakértők alkalmazása helyes gyakorlatának kialakításában segíthetik, de tájékoztatást is adnak több olyan elméleti problémáról, amelyek körül vita folyik a szakirodalomban (pl. a komplex szakértői vizsgálat fogalma, a valószínűségi szakértői vélemény értékelése stb.)
A szakértői problematika mellett több tanulmány az Intézet taktikai és módszertani területen folytatott kutatási tapasztalatainak elméleti általánosításával, illetőleg a fiatalkorú bűnözők utógondozása helyzetének elemzésével foglalkozik.
Nagyobb terjedelemben folytatjuk a kriminalisztikai szakirodalom ismertetését. Ezzel kapcsolatos eddigi tapasztalataink kedvezőek, a szakirodalom iránti érdeklődés növekedett.
A tanulmányokat úgy válogattuk össze, hogy egyfelől aktualitásukra figyelemmel minél szélesebb körben keltsenek érdeklődést, másfelől gyakorlatilag is hasznosítható anyagot szolgáltassanak. Reméljük mindkét vonatkozásban sikerült olvasóink igényeit kielégítenünk. Vissza

Tartalom

Előszó3
Dr. Gödöny József: Igazságügyi szakértők a nyomozásban5
Dr. Kertész Imre: A "bizottsági", "komplex" és együttesen adott szakértői véleményekről58
Dr. Katona Géza: Az ún. valószínűségi szakértői vélemények értékeléséről75
Dr. Simor Pál: Az igazságügyi könyvszakértői vizsgálatok egyes kérdései94
Dr. Vermes Miklós: Büntetőpolitika és kriminológia128
Dr. Viski László: Üzemi balesetek nyomozása158
Dr. Molnár József: A fiatalkorúak és az utógondozás203
Dr. Székely János: A legújabb kriminalisztikai irodalom III.248
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv