1.034.908

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Gyermekgyógyászat 1999. október

Gyermek és ifjúság-egészségügyi szaklap/A Magyar Gyermekorvosok Társaságának országos folyóirata/Különkiadás - A gastrointestinális tractus megbetegedései és következményei az anyagcserére és a felszívódásra csecsemő- és gyermekkorban/VII. Milupa Tudományos Szimpózium előadásainak anyaga

Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A MILUPA mindannyiunk számára hasznos és kedves hagyományt teremtett azzal, hogy hetedik éve minden évben megrendezi a gastroenterológia legkiválóbb szakembereinek részvételével a téma iránt... Tovább

Előszó

A MILUPA mindannyiunk számára hasznos és kedves hagyományt teremtett azzal, hogy hetedik éve minden évben megrendezi a gastroenterológia legkiválóbb szakembereinek részvételével a téma iránt érdeklődők számára a gyomor-béltraktus betegségeivel, a csecsemők és gyermekek korszerű táplálásával foglalkozó szakmai összejövetelt, amit a hazai szakemberek nem csak hasznosan, hanem mindig meleg baráti hangulatban töltenek el.
Az 1999. tavaszán, a VII. MILUPA Szimpóziumon is egy ilyen kellemes és szakmailag hasznos tanácskozáson vehettünk részt Visegrádon. A kétnapos konferencián a szakterület legjobbjai foglalták össze a gastrointestinális tractus megbetegedéseiről és annak az anyagcserére és a felszívódásra kifejtett hatásáról szóló legújabb ismereteket és saját szakmai tapasztalataikat.
A téma a gyermekgyógyászat egyik legfontosabb, gyakorlati jelentőségű kérdése. Ezt igazolja, hogy az 1924-ben megalakult Magyar Gyermekorvosok Társasága 1928-ban tartott negyedik Országos Nagygyűlésén már központi kérdésként szerepelt: Duzar József "A csecsemőkori heveny táplálkozási zavarokról", Torday Ferenc: "A csecsemőkori idült táplálkozási zavarokról" beszélt. Előadásaikban a tápanyagösszetétel, a tápanyagszükséglet, a tolerancia ma is fontos kérdései kaptak hangsúlyt.
A visegrádi szimpóziumon a gastrointestinális betegségek széles skálájával foglalkoztunk: hallottunk a bél immunológiájával és az allergia kialakulásával kapcsolatos legújabb ismeretekről, a maldigestio és malabsorptio kérdéséről, a gyomorbél tractus gyulladásos és fertőzéses betegségeinek pathomechanizmusáról és korszerű kezeléséről, az egyes kórképekben hatásos diéta alkalmazásáról. Korszerű összefoglalóban ismerhettük meg a csecsemőkori intractibilis diarrhoea jellemzőit, s a gastrointestinális tüneteket okozó anyagcserebetegségeket. Izgalmas vitát váltott ki a táplálék allergia új terápiás megközelítése genetikailag manipulált ételek alkalmazásával. A tudósok körében nemzetközileg is nagy vitákat kavart s igen nagy publicitást kapott kérdés a szimpózium hallgatói részéről is számos kérdést vetett fel.
A témák sokféleségének és közvetlen gyakorlati jelentőségének tudható be, hogy valamennyi előadást élénk vita, a sokszor ellentétes tapasztalatok ütköztetése, a problémák megbeszélése követte.
Jó érzéssel, ismeretekben gazdagodva tértünk haza. Köszönettel tartozunk a MILUPA munkatársainak a konferencia szervezéséért, a kitűnő vendéglátásért és mindennapi gyermekgyógyászati munkánk, s a hazai gastroenterológia nagylelkű támogatásáért. Vissza

Tartalom

Prof. Dr. Csorba Sándor: A hasmenés okai és az ezekkel összefüggő pathomechanismusok csecsemő- és gyermekkorban1
Dr. Mészner Zsófia: Hasmenéses megbetegedések infekciók következtében13
Dr. Várkonyi Ágnes: Intractabilis diarrhoea15
Dr. Schultz Károly: Szemléletváltozás az acut hasmenéses megbetegedések kezelésében23
Dr. B. Kovács Judit: A gyulladásos bélbetegségek (IBD) és a táplálkozás31
Dr. Bódi Piroska: A bél krónikus gyulladásával járó megbetegedések dietoterápiája41
Dr. Molnár Dénes: Zsírok szerepe a csecsemő- és gyermektáplálásban53
Dr. Arató András: A bél immunológiájával és az allergia kialakulásával kapcsolatos új ismeretek59
Dr. Polgár Marianne: Az allergia új megvilágításban. A génmódosítás perspektivái67
Dr. Horváth Magdolna: A táplálékallergia kezelésének korszerű szemlélete75
Dr. Nagy Béla: A gyermekkori táplálékallergia prevenciója. Prevenciós modell bemutatása81
Dr. Sólyom Enikő: Maldigestio - Malabsorptio87
Dr. Schuler Ágnes: Enzimpathiák gastrointestinális tünetekkel és ennek következményei az anyagcserére99
Dr. Oláh Éva: Visszatérő hasi fájdalom gyermekkorban105
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Gyermekgyógyászat 1999. október

A borító alsó sarka enyhén megtört.

Állapot:
1.340 Ft
670 ,-Ft 50
3 pont kapható
Kosárba
konyv