1.035.082

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Evangélikus naptár 1987

Szerkesztő
Grafikus

Kiadó: Magyarországi Evangélikus Egyház Sajtóosztálya
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 142 oldal
Sorozatcím: Evangélikus naptár
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

SZOLGÁLAT KRISZTUS NEVÉBEN
Evangélikus Naptárunk ezidén is bőséges olvasnivalót kínál. Beszámolókat az elmúlt év gazdag egyházi eseményeiről. Emlékezést nevezetes egyháztörténeti évfordulókra.... Tovább

Előszó

SZOLGÁLAT KRISZTUS NEVÉBEN
Evangélikus Naptárunk ezidén is bőséges olvasnivalót kínál. Beszámolókat az elmúlt év gazdag egyházi eseményeiről. Emlékezést nevezetes egyháztörténeti évfordulókra. Novellákkal, versekkel gyönyörködtet. Ugyanakkor az 1987. évre is egy központi témát állít elénk: a keresztyén szolgálat kérdését.
A külső alkalmat erre az adja, hogy 1987 világszerte a testileg, Szellemileg vagy lelkileg sérültek éve. Az Egyesült Nemzetek Szervezete gazdag nemzetközi programot dolgozott ki a csaknem négyszázmillió sérült, beteg embertársunk iránti felelősség, segítőkészség ébresztésére.
Az egyházakban ez kétezer éves program. Krisztus követői számára minden esztendő a ,, sérültek éve". Ő maga így szólt földi küldetéséről:

"Az Úr Lelke van énrajtam, mert felkent engem, hogy evangéliumot hirdessek a szegényeknek; azért küldött el, hogy a szabadulást hirdessem a foglyoknak és a vakoknak szemük megnyílását; hogy szabadon bocsássam a megkínzottakat, és hirdessem az Úr kedves esztendejét" (Lk 4, 18-19).

Aki megváltó kereszthaláláig végezte ezt a szolgálatot a világban, ma is erre a szolgálatra hívja minden követőjét, mindenütt a földön. Arra, hogy hirdessék a szabadító, újjáteremtő evangéliumot. És ettől elválaszthatatlanul arra, hogy végezzék a szeretetet segítő cselekedeteit mindenki, de különösen is a megkínzottak, a sérültek, a szenvedők iránt. , ,Mert az Emberfia sem azért jött, hogy neki szolgáljanak; hanem hogy ő szolgáljon és életét adja, váltságul sokakért'' (Afk 10, 45).
Krisztus követőinek ezzel a kettős szolgálattal kell a másik ember felé fordulniuk: a szabadító, megújító evangéliumról téve tanúságot, szavukkal és a segítő szeretet cselekedeteivel. Ez Naptárunk központi témája ebben az esztendőben.
Mert szinte végtelenek a keresztyén szolgálat, a diakónia feladatai ma, akár az igével való szolgálatra, akár a cselekvő, segítő szeretet szolgálatára nézünk. Reánk van bízva egyfelől a szolgálat Isten igéjével: a szószéken és a személyes, testvéri beszélgetésben, a keresztség és az úrvacsora kiszolgáltatása által és az emberi élet nagy fordulópontjainál. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv