1.034.668

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Evangélikus Naptár 1989

Szerkesztő
Grafikus

Kiadó: Magyar Evangélikus Egyház Sajtóosztálya
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 179 oldal
Sorozatcím: Evangélikus naptár
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal és illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Olyan időben indítjuk útjára az 1989. esztendőre szóló Evangélikus Naptárt, amikor népünk és hazánk sorsa mindannyiunkat mélyen foglalkoztat. Próbatételes, nehéz időben él nemzetünk. A... Tovább

Előszó

Olyan időben indítjuk útjára az 1989. esztendőre szóló Evangélikus Naptárt, amikor népünk és hazánk sorsa mindannyiunkat mélyen foglalkoztat. Próbatételes, nehéz időben él nemzetünk. A kibontakozásért,a gazdasági és erkölcsi gondok leküzdéséért, a külső és belső megújulásért mindenkinek össze kell fognia ebben a hazában. Nekünk, evangélikus keresztyéneknek is, vállalva közös feladatokat, közös áldozatokat is népünk, hazánk, valamennyiünk javáért. Ezért is választottuk az 1989. évi Evangélikus Naptár központi témájául a nép és a haz fogalmát, valóságát. Mit jelent nekünk Istennek az a rendelése, hogy ebben a népben és hazában születtünk és élünk? A nevezetes évfordulókkal kapcsolatos cikkek is részben ugyanezt a célt szolgálják: úgy emlékeznek egyházunk és népünk múltjára, hogy a jelen kérdéseiben is eligazítást, erősítést, indításokat adjanak.
Honnan kapjuk naponként az erőt ahhoz, hogy a családban, földi hivatásunkban, népünk és hazánk életében, a mai világban a krisztushit belső erejével, a keresztyén szeretet aktivitásával élhessünk? Onnan, hogy ezt nem a magunk erejéből tesszük, hanem a feltámadt Krisztus erejéből, vezetése alatt, Szentlelke naponkénti irányításával. Az egyház életében is, személyes keresztyén életünkben is! "Feltámadt a halálból" - az evangéliumnak ez a középponti üzenete hitünk alapja, szeretetünk forrása, életünk hordozója. A bűn és halál fölötti győzelem, a Húsvét titka, az egyház életének a legmélyebb titka. A feltámadt Krisztus láthatatlan, de valóságos jelenlétéből élünk naponként, a gyülekezetben is, személyes keresztyén életünkben is. A Feltámadott küld minket az ige hirdetésének és a szeretet cselekedetünkben is. A Feltámadott küld minket az ige hirdetésének és a szeretet cselekedeteinek a szolgálatába. S az Ő feltámadása reménységünk alapja, hogy nem a halálé, hanem Isten Országáé a végső szó életünkben.
Legyen áldás az Evangélikus Naptár szolgálatán az Úr 1989. esztendejében is, evangélikus gyülekezetben, családokban és híveink életében! Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv