1.034.226

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Megismerkedem az eszperantóval

Szerkesztő

Kiadó: Magyar Eszperantó Szövetség
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 32 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Eszperanto  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Alig múlik el hét, hogy akár a fővárosi vagy a vidéki sajtóban, akár a rádióban ne olvasnánk vagy hallanánk ezt a szót: eszperantó. És - valljuk meg őszintén - nagyon sokan legfeljebb csak annyit... Tovább

Előszó

Alig múlik el hét, hogy akár a fővárosi vagy a vidéki sajtóban, akár a rádióban ne olvasnánk vagy hallanánk ezt a szót: eszperantó. És - valljuk meg őszintén - nagyon sokan legfeljebb csak annyit tudnak róla, hogy "mesterséges nyelv".
Ennek a kis füzetnek az a célja, hogy az Olvasó megismerkedhessen ezzel a ma már milliók által beszélt nemzetközi nyelvvel, az eszperantóval.
A füzet felépítése a következő gondolatmenetet követi: ki alkotta meg az eszperantó nyelvet, milyen gondolatok vezették a nyelv megalkotásánál, híres emberek, tudósok véleménye, az Eszperantó Világszövetség kapcsolata az UNESCO-val, az eszperantó irodalom és néhány tény az eddig elért eredményekről. Végül logikus, hogy az, aki így megismerkedett az eszperantóval, kapjon egy kis ismertetőt, ízelítőt magáról a nyelvről, annak nyelvtanáról és szókincséről is.

Dr. Nagy István Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv