1.035.157

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A burgonya és termesztése III.

Holland-Magyar Burgonyaprogram/Dutch Hungarian Potato-Project

Szerző

Kiadó: Agroinform Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 145 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-502-674-9-1
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal, színes fotókkal. Néhány kihajtható oldallal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

1997 januárjában indult Magyarországon egy kétoldalú Holland-Magyar Burgonyatermesztési Program. Most - két év elteltével - mondhatom - látva a két év eredményeit - hogy Magyarországnak jó esélyei... Tovább

Előszó

1997 januárjában indult Magyarországon egy kétoldalú Holland-Magyar Burgonyatermesztési Program. Most - két év elteltével - mondhatom - látva a két év eredményeit - hogy Magyarországnak jó esélyei vannak arra, hogy komoly szereplője legyen a nemzetközi burgonyapiacnak. A projekt ezzel a kiadvánnyal is szeretne segítséget nyújtani ehhez. Kiadványainkban komplett technológiát próbáltunk megfogalmazni a magyar burgonyatermesztők számára, ezért szeretnék köszönetet mondani néhány személynek. Első helyen Pieter Arends-nek, aki a holland technológiát írta, továbbá dr. Kruppa Józsefnek, Proksza Péternek, dr. Tas Leventének, dr. Horváth Sándornak, dr. Polgár Zsoltnak, dr. Lelkes Jánosnak, Iszályné dr. Tóth Juditnak, Sallai Pálnak, dr. Adamovics Péternek, dr. Szőke Lajosnak, Vincze Jánosnak, Tasnádi Lászlónak, dr. Nagy Lászlónénak, akik adaptálták és kiegészítették a technológiát. És végül, de nem utolsó sorban szeretném megköszönni dr. Kruppa József és dr. Koháry Erzsébet munkáját, akik felelősek a szerkesztésért és a lektorálásért. Mindez az ő segítségük nélkül nem valósult volna meg. Köszönöm.
Bízom abban, hogy a burgonyatermesztés és -technológia alaposabb megismerése és elsajátítása mennyiségben és minőségben egyaránt jobb eredményekhez fog vezetni. Vissza

Tartalom

Előszó 5
Bevezetés 7
A burgonya gyomirtása 9
A gyomirtás szempontjai Hollandiában 9
A gyomirtás szempontjai és lehetőségei Magyarországon 13
A burgonya betegségei, élettani rendellenességei, károsodásai és kártevői, valamint a védekezés lehetőségei 22
Vírusbetegségek 22
Gombabetegségek 39
Baktériumok okozta betegségek 61
Hiánybetegségek 71
Élettani betegségek és egyéb károsodások 76
Állati kártevők 91
A burgonya növényvédelmére használható gomba- és rovarölő szerek 103
Farmhigiénia 107
Pontosabb higiéniai szempontok a termesztés során 107
A burgonya betakarítása utáni (ún. post harvest) technológiájának higiéniai szempontjai 110
A vetőburgonya-szaporító terület szelekciós munkái 112
A burgonya öntözése 114
Az öntözés jelentősége és szempontjai Hollandiában 114
Az öntözés jelentősége és irányelvei Magyarországon 118
A vízstressz (vízhiány vagy vízbőség) hatása a burgonya minőségére és egészségi állapotára 128
A burgonyaöntözés gépesítése 134
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv