1.031.459

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Párduc 1980.

4. évfolyam 3-4. szám/Reménytelen népnek nincs jövője/Trianon 1920-1980

Szerkesztő
,
Kiadó:
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 15 oldal
Sorozatcím: Ifjusági Kulturális Szemle
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 20 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a tartalomból:
"Ahogy a régi írások elmondják, akkor megfogták Őt, a hatalom birtokosa elé hurcolták, megkínozták, hamis vádak alapján elítélték, keresztre feszítették, eltemették, de... Tovább

Előszó

Részlet a tartalomból:
"Ahogy a régi írások elmondják, akkor megfogták Őt, a hatalom birtokosa elé hurcolták, megkínozták, hamis vádak alapján elítélték, keresztre feszítették, eltemették, de harmad napra a sírjából feltámadt, majd felkereste a tanítványait, utasította a remegőket, hogy hirdessék tovább tanait, felment az Atyához, megerősítette a Szent Lélek erejével a félőket, hogy a kemény és hajthatatlan harcosai legyenek az Igének.
Feltámadt, mert erős volt, igaz volt, az Isten Fia volt!
Feltámadt, mert- ahogy ma meghatározhatom érzéseinket- Ő volt az Igazság!..." Vissza

Fülszöveg

Repülő hőstett.
A bolsevizmus elleni háborúnak egyik legszebb harci cselekedete a Búg hídjának szétbombázása volt. Ez még 1941-ben a szovjet elleni nagy támadás arcvonalán történt. Nikolajev város elfoglalása előtt a Búg hídját három magyar bombázógép telibe találta. Ezek a repülőgépek nem zuhanó bombázók voltak. Az eset óriási feltűnést keltett, mert a német repülők is heteken át célozták az oroszok e fontos átkelési pontját.
A híd elpusztítása hatvanezer fogolyba került a Vörös Hadseregnek. Löhr német repülő tábornok személyesen érdeklődött a bátor cselekedet körülményei iránt. A vállalkozás vezetője Szakonyi István százados volt. Ennek a három magyar bombázónak volt szíve és közben még három ellenséges vadászgépet is lelőni.
A magyar bombázó repülők bravúrja után az oroszok összeköttetése megszakadt. A hídfölállásba szorult 60.000 orosz hamarosan megadta magát.
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv