A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Testnevelés I-IV. osztály

Országos Pedagógiai Intézet/A középiskolai nevelés és oktatás terve/Tantervi útmutató

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Tankönyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 67 oldal
Sorozatcím: A középiskolai nevelés és oktatás terve
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-17-3382-3
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal. Tankönyvi szám: 84 028.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A testnevelés tanításával - mint kötelező tantárggyal - az iskola egész nevelő-oktató munkájához kívánunk hozzájárulni. A testnevelés sajátos eszközeivel segítjük elő a társadalom számára hasznos,... Tovább

Előszó

A testnevelés tanításával - mint kötelező tantárggyal - az iskola egész nevelő-oktató munkájához kívánunk hozzájárulni. A testnevelés sajátos eszközeivel segítjük elő a társadalom számára hasznos, sokoldalú, szocialista személyiségtulajdonságokkal rendelkező ember kialakítását. Ehhez a testnevelés olyan feladatok megvalósításával járul hozzá, amelyek csakis a tárgy tartalmával oldhatók meg eredményesen.
Melyek azok a jegyek, amelyekkel az iskolai pedagógiai tevékenységünk speciális - de semmi esetre sem a többi tantárgytól elkülönülést eredményező - feladatai jellemezhetők?
A testi nevelés, mint a nevelés egyik fő feladata, nem oldható meg egy tantárgy, a testnevelés keretében. A tantervek - így e jelenlegi dokumentumok is - ezt már évtizedek óta az egész iskola, valamennyi tantárgyat tanító pedagógus kötelességévé teszik. A testnevelés azonban az egyedüli tantárgy az iskolában, amely a tanulók egészséges testi fejlődését közvetlenül elősegítheti. Csak a testnevelésben nyílik lehetőség valamennyi tanuló számára a nagy izommozgással járó, hely- és helyzetváltoztató cselekvésformák (mozgások) elsajátítására, s ezért a cselekvéstanulásban, a tanulók cselekvőképességének a fejlesztésében betöltött szerepe is nélkülözhetetlen. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv