Próbálja ki megújult, VILLÁMGYORS keresőnket!

964.023

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig!

Sexuális élet és a férfivilág

Szerző

Kiadó: «Mária-Kongregáció»
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői vászonkötés
Oldalszám: 128 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 17 cm x 12 cm
ISBN:
Megjegyzés: Írta: Temming Tivadar a bonni egyetemi klinikák lelkipásztora. Dr. Nékám Lajos egyetemi tanár előszavával. Nyomatta Korda R.-T. nyomdája, Budapesten.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

E könyvecske kiadói felszólítottak, hogy ahhoz, amit e mű morál alapján oly szépen fejteget, orvosi szempontból bevezetést írjak.
Életünknek alig van része, mellyel annyian foglalkoztak és... Tovább

Előszó

E könyvecske kiadói felszólítottak, hogy ahhoz, amit e mű morál alapján oly szépen fejteget, orvosi szempontból bevezetést írjak.
Életünknek alig van része, mellyel annyian foglalkoztak és amelyben oly ellentétes nézetek merültek volna fel, mint a nemi élet kérdésében. Ethikai, szociológiai és természettudományi követelések, ideális és békaperspektívák, nemes emberbaráti szeretet és szemérmetlen perverzitás, nagyérdemű biológiai kutatók és arrogáns kontárok vitatkoztak e téren és a vita nivója, sajnos, mindinkább ellaposodott és lealacsonyodott a hangok zűrzavarában.
Divatos szólásmódok lettek úrrá korunkban, hogy például a nemi élet minden embernek éppen olyan magánügye, melyhez senki semmi köze nincs, mint például az emésztés. Hogy bizzuk annak szabályozását a természetre, mint egyedül illetékes faktorra, amely a legjobban tudja, hogy kiben mikor keltsen ébresztő gerjedelmeket...és hogy soha senkinek se legyen joga gátat vetni a csirázó vagy kifejlett nemi vágyak elé. A nő legyen egyenlő a férfival, tehát romboljuk le a társadalmi korlátokat, a család nyügét, az "előítéleteket". És mert "naturalia non sunt turpia", elégíthesse ki minden nő nemi éhségét azzal, akkor, ott, akivel és amikor neki tetszik, anélkül, hogy ebből reá gáncs háramolhatnék, a születendő gyermekről pedig gondoskodjék a társadalom.
Végnélküli és raffinált változatokban halljuk e témákat az újabb rongyirodalomban, feministák körében, egyes ligák ülésein, sőt komoly társaságokban is. Bizonyos kedvvel forgatják, szövik-fűzik, szélesre kenik, elejtik és megint felveszik, mintha e fejtegetésekkel új korszakot nyitnánk meg, mely reorganizálja az emberiséget és amely kornak jelszava a biológia szabályai szerint rendezett nemi élet lesz. Akkor majd nem szól a nemi életbe sem a haza, sem a társadalom, a család vagy a vallás, át kell engedniök a teret az egyes emberek korlátlan tetszésének, mint ahogy az állatok sem kérnek a nemi élet gyakorlására senkitől sem engedelmet. Vissza

Tartalom

Előszó 5
Bevezetésül 19
Nemi élet és egészség 23
Mit mond az ész? 32
A mámor szédülete 39
Magasabbrendű élet és érzékiség 47
Bűn és lovagiasság 53
Csábítás és becsület 61
Lelkiismeret és aljasság 67
Vallás és érzékiség 80
Nemi ösztön és szabadakarat 95
Bűnalkalom és ellenállás 101
Akaratedzés 108
Függelék 119
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem