1.034.965

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Német-magyar és magyar-német zseb-szótár I.

Német-magyar rész

Szerző

Kiadó: Gross Gusztáv és testv.
Kiadás helye: Győr
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői vászonkötés
Oldalszám: 312 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Német  
Méret: 15 cm x 11 cm
ISBN:
Megjegyzés: A német rész gótbetűs. Nyomtatta Gross G.- és társa, Győrött.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Midőn a kiadó felszólítására ezen zsebszótár szerkesztését elvállaltuk, erre leginkább a közkézen forgó zsebszótáraknak azon tulajdonsága bírt, hogy a szóknak ugyan rendkívül nagy tömegét... Tovább

Előszó

Midőn a kiadó felszólítására ezen zsebszótár szerkesztését elvállaltuk, erre leginkább a közkézen forgó zsebszótáraknak azon tulajdonsága bírt, hogy a szóknak ugyan rendkívül nagy tömegét tartalmazzák, de nyelvtanilag alig nyujtanak más fölvilágosítást, mint azt, hogy a szó mily beszédrész, hogy a főnév mily nemű, az ige mily ragozásu; ez egy-két betűvel szokott jelezve lenni. - Főleg tanulók szükségletét tartva szem előtt, azon meggyőződésben vagyunk, hogy az ilyen zsebszótár használhatóságra nézve csakis nyerhet, ha az idegen nyelv oly nehézségeiről ad rövid, de gyors és biztos fölvilágosítást, melyeket nyelvtanból szabályok alapján nem, hanem csak hosszas gyakorlat útján lehet elsajátítani.
A német nyelvben ily nehézséget nyujt a főnevek ejtegetése, a rendhagyó és erős igék ragozása, a praepositiók vonzata. Főleg ezeket szokás nagy szótárakban is felkarolni s ezeknél többre zsebszótárban annál kevésbbé lehet terjeszkedni. Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Német-magyar és magyar-német zseb-szótár I. Német-magyar és magyar-német zseb-szótár I. Német-magyar és magyar-német zseb-szótár I. Német-magyar és magyar-német zseb-szótár I. Német-magyar és magyar-német zseb-szótár I.

Magánkönyvtári könyv volt. Az előlapon és a címlapon tulajdonosi bejegyzés található. Néhány lap foltos, pár lapon bejegyzés látható.

A lapélek mintázottak.

Állapot: Közepes
3.880 Ft
3.100 ,-Ft 20
16 pont kapható
Kosárba
konyv