1.035.488

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Élelmiszerfeldolgozás a termelőszövetkezetekben

Jelentősége, előkészítése, tervezése

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 176 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Az új gazdasági mechanizmus hatása a termelőszövetkezeti gazdálkodásra5
A termelőszövetkezetek tevékenységi körének bővítési lehetőségei7
Az élelmiszerfeldolgozás jelentősége a termelőszövetkezetek kiegészítő tevékenységében14
A fejlesztés hatékonysága a jövedelmezőség és a gazdaságosság tükrében24
A termelőszövetkezeti élelmiszerfeldolgozás és a piaci szükséglet30
Az élelmiszeripari termékek iránti piaci igények32
A termelés és a fogyasztás arányeltolódásának vizsgálata37
Az értékesítési feltételek alakulása40
A gazdálkodás struktúrájának kiszélesítése az élelmiszerfeldolgozással43
A vertikális integráció kialakítása, formái47
A termelőszövetkezetek és az állami ipar kapcsolata47
Az előfeldolgozás mint az üzemi termelés előiskolája50
Az együttműködési formák megválasztása55
Kooperáció és koodináció58
Élelmiszerfeldolgozás saját vagy közös vállalkozásban62
Az élelmiszer-feldolgozás nyersanyagigénye66
A termelőszövetkezetek tájjellegű adottságainak üzemtelepítési hatása73
A munkaerőhelyzet felmérése, a komplementer tevékenységek kialakítása76
A beruházásra vonatkozó információs adatok megszervezése84
A beruházás pénzügyi tervezése88
A népgazdasági és az üzemi érdekek összeegyeztetése a fejlesztési célkitűzésekkel91
Céltudatos fejlesztési politika95
A fejlesztési terv99
A fejlesztési feladatok rangsorolása100
A soron következő feladat107
A beruházás létrehozásához szükséges eszközök és feltételek111
Telepítési lehetőségek112
Kapacitás, termékválaszték, technológia114
Épületigény116
Járulékos létesítmények118
Gazdasági hatékonyság vizsgálata123
Alapvető módszertani kérdések123
A beruházás hatékonyságának minimális szintjén alapuló értékelési mód124
Az időfaktor szerepe a tervezett beruházásokkal kapcsolatban125
Mezőgazdasági vállalatok beruházásának hatékonysága127
Az üzemi koncentráció és a járulékos költségek összefüggései133
Komplex fejlesztés - az anyagi lehetőségek figyelembevételével136
Centralizáció141
A termelőszövetkezetek érdekeltsége az élelmiszerfeldolgozás növelésében144
Az értékesülési folyamat meghosszabbítása148
A termelőszövetkezetek szerepe a népgazdaság élelmiszerellátásában157
A termelőszövetkezetek részesedése az élelmiszertermelésben és - feldolgozásban159
A mezőgazdasági és élelmiszeripari kapcsolatok jelentősége162
A hazai és nemzetközi élelmiszerigény rövid prognózisa165
Irodalomjegyzék171
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Élelmiszerfeldolgozás a termelőszövetkezetekben Élelmiszerfeldolgozás a termelőszövetkezetekben

A gerinc elszíneződött.

Állapot:
1.640 ,-Ft
8 pont kapható
Kosárba
konyv