927.585

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Reformkonyha

A természetes táplálkozás elméleti alapjai és gyakorlati megvalósítása

Szerző
Grafikus
Lektor

Kiadó: Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 258 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 21 cm x 21 cm
ISBN: 963-232-096-4
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról

Fülszöveg

A könyv szerzői - ha nem is ismeretlen, de - napjainkban alig alkalmazott táplálkozási módról írnak. Rövid történelmi áttekintés után egy-egy fejezetet szentelnek a fehérjéknek, a szénhidrátoknak, a zsíroknak, a vitaminok, ásványi anyagok jelentőségének, külön szólnak a természetes tápanyagok, a szója, a méz, a tejtermékek fontosságáról. A következő részben leírják, hogy tulajdonképpen mit jelent a reformétrend. Mit és hogyan kell enni, milyen ételeket javasolnak és azokat hogyan kell elkészíteni, milyen "méregtelenítő" kúrák iktathatók be az étrendbe?
A szerzők saját tapasztalataik és életmódjuk alapján ajánlják a különösnek ható étrendeket azzal a céllal, hogy akik változtatni akarnak eddigi életmódjukon, kész receptet kapjanak elhatározásukhoz.

Tartalom

Őszintén a természetes táplálkozás elméleti alapjai
"Vissza Matuzsálemhez!" - avagy miért szükséges étrendünkön változtatni?9
A magyar konyha régen és most25
A rész és az egész: a sejt és a szervezet fehérje-, szénhidrát- és zsíranyagcseréje42
Alapfogalmak43
Az oxigén, az oxidáció, a légzés jelentősége49
A sav-lúg egyensúly fenntartása52
A fehérjeegyensúly problámája59
Az ásványi anyagok és a vitaminok szerepe az anyagcserében70
Makroelemek71
A legfontosabb mikroelemek78
Az életmentő vitaminok80
Gyógyító tápanyagok87
Isten mannája: a búzafű és a búzacsíra87
Búzakorpa emberi fogyasztásra90
Az a csodálatos szója!92
A fokhagyma és a vöröshagyma értéke95
Tengeri tápszer: az alga98
Aludttej, joghurt, kefír99
A természetes táplálkozás gyakorlati megvalósítása:
Aranyszabályok
Mit? Mikor? Mennyit? Hogyan?103
Az anya és gyermeke táplálkozása118
A másod- és harmadvirágzás idején136
Különleges ételkúrák és böjtök
Nyers növényi étrend143
Gyümölcskúra148
Böjtkúra - csodakúra!153
A Waerland-féle természetes élet- és táplálkozásmód157
A diétáról161
Ételek és italok receptjei
A konyha és környéke171
Nyers ételek176
Majonéz176
Salátaöntetek, mártások176
Saláták179
Gyümölcssaláták187
Nyers magvakból készült gabonaételek190
Fűszer- és gyógynövények195
A kenyér196
Zöldség- és főzelékfélék200
Levesek négy személyre200
Főzelékek203
Főtt gabonaételek210
Tejjel, tejtermékkel készített, rövid ideig sütött (gratinírozott) zöldségételek213
Főzelékpudingok (ünnepi ételek)214
Töltött főzelékfélék215
Tésztában sült és kirántott főzelékfélék217
Burgonyaételek218
Omlettek222
Meleg mártások (szószok)223
Szendvicsek225
Gyümölcsmártások227
Pudingok228
Felfújtak230
Olajban sült tészták231
Sült tészták232
Italok235
Vizek235
Gyümölcslevek235
Zöldségitalok237
Csonthéjas és olajos magvakból készült italok239
Védőitalok, gabonaitalok239
Kávék240
Teák240
Heti étrend241
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem