1.029.839

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Reformkonyha

A természetes életmód és étrend elmélete és gyakorlata

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 403 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-7518-05-3
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Manapság egyre több a híve a reformtáplálkozásnak. Van, akit csak a különlegessége miatt érdekelt, de van akit évek óta kínzó betegsége kényszerített arra, hogy tudatosan táplálkozzon. Sok betegség forrása a helytelen, mértéktelen evés-ivás. Nem mindegy hát, hogy mit, miért és hogyan eszünk.
A szerzők saját tapasztalataikat, és életmódjuk alapján ajánlják a különösnek ható étrendeket azzal a céllak, hogy akik változtatni akarnak eddigi életmódjukon, kész receptet kapjanak elhatározásukhoz.

Tartalom

Az önmagunkra vigyázás művészete (Előszó a negyedik átdolgozott kiadáshoz)5
A természetes táplálkozás elméleti alapjai
"Vissza Matuzsálemhez!" - avagy miért szükséges étrendünkön változtatni? (Oláh Andor)17
A magyar konyha régen és most (Oláh Andor)47
A rész és az egész: a sejt és a szervezet fehérje-, szénhidrát- és zsíranyagcseréje (Oláh Andor - Vandnai Zsolt)69
Alapfogalmak69
Az oxigén, az oxidáció, a légzés jelentősége78
A sav-lúg egyensúly fenntartása83
A fehérjeegynsúly porblémája91
Az ásványi anyagok és a vitaminok szerepe az anyagcserében (Oláh Andor)108
Mikroelemek109
A legfontosabb mikroelemek119
Az életmentő vitaminok123
Gyógyító tápanyagok (Oláh Andor)147
Isten mannája: a búzafű és a búzacsíra147
Búzakorpa emberi fogyasztása151
A mák tápértéke155
A csicsóka (a cukorburgonya) reneszánsza155
Az a csodálatos szója!156
A fokhagyma és a vöröshagyma értéke160
Tengeri tápszer: az alga164
Aludttej, joghurt, kefir167
Propolisz, virágpor, méhpempő170
A természetes táplálkozás gyakorlati megvalósítása
Aranyszabályok (Oláh Andor - Vadnai Zsolt)175
Mit? Mikor? Mennyit? Hogyan?175
Az anya és gyermeke táplálkozása195
A másod és harmadvirágzás idején220
Különleges ételkúrák és böjtök (Oláh Andor)228
Nyers növényi étrend228
Gyümölcskúra235
Böjtkúra - csodakúra242
A Waerland-féle természetes élet- és táplálkozásmód248
A diétáról254
Természetes fogyókúra koplalás nélkül265
Ételek és italok receptjei (Kállai Klára)
A konyha és környéke275
Nyers ételek281
Majonéz281
Salátaöntetek282
Saláták285
Gyümölcssaláták297
Nyers magvakból készült gabonaételek301
Fűszer- és gyógynövények308
A kenyér210
Zöldség- és főzelékfélék316
Levesek négy személyre316
Főzelékek320
Főtt gabonaételek330
Tejjel, tejtermékkel készített rövid ideig sütött (gratinírozott) zöldségételek334
Főzelékpudingok, (ünnepi ételek)336
Töltött főzelékfélék337
Tésztában sült és kirántott főzelékfélék340
Burgonyaételek343
Omlettek348
Meleg mártások (szószok)350
Szendvicsek353
Gyümölcsmártások359
Pudingok359
Felfújtak362
Olajban sütött tészták364
Sült tészták366
Italok370
Vizek370
Gyümölcslevek371
Zöldségitalok371
Csonthéjas és olajos magvakból készült italok375
Védőitalok, gabonaitalok376
Kávék377
Teák378
Heti étrend378
Az irodalmi források fejezetenkénti jegyzéke a felhasználás sorrendjében380
Receptkereső398
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Reformkonyha Reformkonyha
Állapot:
2.480 ,-Ft
22 pont kapható
Kosárba
konyv