A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Felszolgálási ismeretek 3.

A vendéglátóipari szakmunkásképzés számára

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 65 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-221-302-5
Megjegyzés: II. kiadás. Tankönyvi száma: 21430.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

XII. fejezet
Nemzetközi étkezési szokások, nemzetek konyhái
1. A vendéglátóipari értékesítés néhány irányelve hazánkban és külföldön 3
2. Nemzetközi étkezési szokások, nemzetek konyhái 4
2.1 A magyar konyha 5
A magyar konyha kialakulása (Olvasmány) 5
A magyar konyha jellemzői 6
2.2 A hazánkkal szomszédos népek konyhái és fogyasztási szokásai 7
A csehszlovák vendég és konyha 7
A szovjet vendég és konyha 7
A román vendég és konyha 8
A jugoszláv vendég és konyha 8
Az osztrák vendég és konyha 9
2.3 Az országunkat gyakrabban felkereső más külföldi vendégek nemzeti
konyhái 10
A lengyel vendég és konyha 10
A német vendég és konyha
A francia vendég és konyha
Az olasz vendég és konyha 12
Az angol vendég és konyha 13
Az észak-amerikai vendég és konyha
XIII. fejezet
A hagyományos éttermi munkától eltérő értékesítés és felszolgálás
1. Vendéglői felszolgálás 16
2. Sörözői és borozói értékesítés 17
3. Értékesítés bisztróidban és ételbárokban 18
4. Felszolgálás kávéházban
5. Kiszolgálás és felszolgálás eszpresszókban és cukrászdákban
5.1 Az elvinni kívánt termékek csomagolása (Olvasmány) 24
6. Bárok értékesítő tevékenysége 24
6.1 A bárok, mulatók berendezése és felszerelése 25
A bárpult (Olvasmány) 25
6.2 A bárok, mulatók áruválasztéka 26
7. A kevert italok készítése és összetétele (Kiegészítő anyag) 28
7.1 A kevert italok készítésének munkamódszere 28
7.2 Az italkeverés munkafolyamata 30
8. A kevert italok készítése és felszolgálása 32
8.1 A rövid báritalok készítése és felszolgálása 32
Koktélok 32
Flipek 33
Crusták 34
Julep 34
8.2 A hosszú báritalok készítése és felszolgálása 35
Fizzek 35
Sour italok 36
Cobblerek 36
Egg-nog italok 37
Daisy italok 37
8.3 Meleg kevert italok készítése és felszolgálása 38
Forralt bor 38
Grog JM 38
Csája 39
Puncs 39
Likőrkeverékek 39
8.4 Üdítő jellegű egyéb alkoholos kevert italok 40
Bowle 40
Sorbet 40
Jégpuncs italok 41
8.5 Üdítő jellegű alkoholmentes kevert italok 41
9. Felszolgálás bárokban, mulatókban 41
10. Felszolgálás a szállodai szobákban 43
11. A vendéglátás utasellátó tevékenysége 45
11.1 Büfék . 46
11.2 Bisztrók 46
11.3 Éttermek - étkezőkocsik 46
11.4 Légi utasellátás 47
11.5 Felszolgálás járműveken 48
Függelék 51
Forrásmunkák 67

Dr. Oláh Péter

Dr. Oláh Péter műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Oláh Péter könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv