1.036.972

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Kertségek és kertművelők - Urbanizáció vagy vidékfejlesztés?

Szerző
Lektor

Kiadó: Mezőgazda Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 182 oldal
Sorozatcím: Környezet- és tájgazdálkodás
Kötetszám: 4
Nyelv: Magyar  
Méret: 25 cm x 21 cm
ISBN: 963-286-054-3
Megjegyzés: Fekete-fehér és színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg


ÖVEZET-ÉS TAJGA2Dá^ .-
A könyv címében szereplő „kert" megnevezés a korábban „zártkert" kategóriába sorolt telkeket jelenti - nagyjából.
A bizonytalanság abból fakad, hogy a zártkert elnevezés sokkal inkább egy korszakot jelent, mint pontosan definiált területfelhasználást, telekméretet vagy gazdálkodási módot. Ráadásul a zártkert, mint földnyilvántartási, és ennek nyomán területfelhasználási és szabályozási kategória, mára már meg is szűnt. Tehát, ha ma kertekről, azok szerves fejlesztési lehetőségeiről akarunk beszélni, akkor a kerteknek a „zártkertesítést" megelőző jellemzőit is ismernünk kell, különben nem tudjuk, hogy voltaképpen miről is beszélünk. Az alcímben felvetett kérdést, miszerint a kertek és művelőik a vidéki, a természetközelségből fakadó értékeket erősítő fejlődési irány eszközei és céljai-e, vagy pedig az urbanizációs folyamatok tartalékterületei, nyertesei vagy éppen áldo-zatai-e, egyrészt a fenti, a kertekkel kapcsolatos meghatározási bizonytalanságok vetik... Tovább

Fülszöveg


ÖVEZET-ÉS TAJGA2Dá^ .-
A könyv címében szereplő „kert" megnevezés a korábban „zártkert" kategóriába sorolt telkeket jelenti - nagyjából.
A bizonytalanság abból fakad, hogy a zártkert elnevezés sokkal inkább egy korszakot jelent, mint pontosan definiált területfelhasználást, telekméretet vagy gazdálkodási módot. Ráadásul a zártkert, mint földnyilvántartási, és ennek nyomán területfelhasználási és szabályozási kategória, mára már meg is szűnt. Tehát, ha ma kertekről, azok szerves fejlesztési lehetőségeiről akarunk beszélni, akkor a kerteknek a „zártkertesítést" megelőző jellemzőit is ismernünk kell, különben nem tudjuk, hogy voltaképpen miről is beszélünk. Az alcímben felvetett kérdést, miszerint a kertek és művelőik a vidéki, a természetközelségből fakadó értékeket erősítő fejlődési irány eszközei és céljai-e, vagy pedig az urbanizációs folyamatok tartalékterületei, nyertesei vagy éppen áldo-zatai-e, egyrészt a fenti, a kertekkel kapcsolatos meghatározási bizonytalanságok vetik fel, másrészt egy súlyosabb bizonytalanság, mégpedig a kertek iránti mai, jövőbeli igények tisztázatlansága.
A könyv a kérdést nem válaszolja meg, nem tudja megválaszolni.
A könyv a kérdést felvetni kívánja, és konkrét példákkal, illusztrálva bemutatni, hogy a kérdésre az egyetlen lehetséges válasz a következő:
- Attól függ!
Attól függ a válasz, hogy hol van a kert, amiről beszélünk, milyen a múltja, jelene, kik és mit akarnak a használóik, tulajdonosaik és milyen szándékaik vannak a tágabb környezetük fejlődését meghatározni képes erőknek.
Tm
MEZŐ GAZDA
T7W7 Vissza
Fülszöveg Kép

Tartalom


Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv