A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Élelmiszer-ipari technológia

Az Élelmiszer-analitikai Szakközépiskolák Tankönyve

Szerző
Lektor

Kiadó: Mezőgazdasági Szaktudás Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 332 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-356-188-4
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bevezetés3
Az élelmiszeripari technológia általános kérdései
Technológia és technológiai műveletek7
A technológia és a művelet fogalma7
Az élelmiszeripari műveletek csoportosítása8
Az élelmiszeripari technológiákkal szemben támasztott követelmények11
Az élelmiszeripar főbb nyersanyagai13
Gabonafélék13
Olajos magvak és olajtartalmú hüvelyesek14
Gyümölcsfélék14
Zöldségfélék18
Egyéb növényi eredetű nyersanyagok22
Állati eredetű nyersanyagok23
Az élelmiszerek elváltozásai27
Az élelmiszerek fizikai elváltozásai27
Az élelmiszerek kémiai és biokémiai elváltozásai32
Az élelmiszerek mikrobiológiai elváltozásai36
Állati kártevők okozta elváltozások42
Védekezés az élelmiszerek káros elváltozásai ellen45
A fizikai eredetű romlás megakadályozása45
A kémiai elváltozások megakadályozása48
A mikrobiológiai romlás akadályozásásnak módszerei és csoportosításuk48
Az élelmiszerek csomagolása53
A csomagolás szerepe és funkciói54
Fontosabb csomagolóanyagok54
A burkolóanyagok felhasználása57
A csomagolóanyagok védőképesége59
A csomagolóanyagok tárolása60
Az egyes iparágak technológiája
A tartósítóipar technológiája65
A tartósítóipar nyersanyagai65
Tartósító eljárások73
Fontosabb konzervipari technológiák82
A hűtőipar technológiája93
Hűtőipari gyártási ágazatok93
A húsipar technológiája109
A vágóállatok elsődleges feldolgozása109
A hús ipari feldolgozása115
A baromfiipar technológiája125
A baromfifélék fogalma, a baromfihús jelentősége125
A baromfiipar tevékenysége125
A baromfi vágása és feldolgozása126
Tojásfeldolgozás129
A tejipar technológiája131
A tejipar nyersanyagai131
A fogyasztói tej előállítása133
Savanyú tejkészítmények előállítása137
Vajgyártás138
Sajtgyártás143
A tartósított tejkészítmények előállítása149
A gabonafeldolgozó ipar technológiája153
A gabona felvásárlása, tisztítása, szárítása153
A gabona tárolása155
A malomipar technológiája156
A hántolás művelete161
Keveréktakarmány-gyártás162
A száraztésztagyártás technológiája167
A száraztészta nyersanyagai167
A gyártás legfontosabb műveletei167
Száraztészta-készítmények és minőségi követelmények169
A sütőipar technológiája171
A sütőipar nyersanyagai171
A kenyérgyártás172
Sütőipari fehértermékek és felosztásuk179
Édesipari lisztesáruk gyártása179
A cukorgyártás technológiája185
A cukorgyártás nyersanyagai185
A cukorgyártás technológiája186
Az édesipar tecnológiája195
Az édesipar jellemzése195
Az édesipar nyersanyagai196
A cukorkagyártás technológiája197
A cukoroldatok fontos sajátosságai197
A kakaó- és csokoládégyártás technológiája198
A nugátféleségek gyártástechnológiája204
A desszertféleségek gyártástechnológiája213
A diabetikus készítmények gyártástechnológiája214
A kávépótlószerek gyártástechnológiája214
A szeszipar technológiája219
A szeszgyártás technológiája219
Az élesztőgyártás technológiája221
Az ételecetgyártás technológiája223
A keményítőgyártás technológiája225
A likőripar technológiája231
A pálinkagyártás (égetett szeszes ital) techológiája231
A likőrféleségek gyártástechnológiája233
Az üdítőitalgyártás technológiája237
A boripar technológiája241
A zsírsav és gliceringyártás technológiája293
A sörgyártás nyersanyagai259
A malátagyártás műveletei261
A sörlégyártás műveletei265
Az élvezeti szerek gyártástechnológiája273
Kávé273
Tea276
A fűszerek gyártása277
A növényolaj- és mosószergyártó ipar technológiája283
Az étolajgyártás technológiája283
A margaringyártás technológiája289
A zsírsavgyártás technológiája293
A kozmetikai készítmények gyártástechnológiája303
A dohányipar technológiája309
A dohány fogalma és jellemzője309
A dohányfeldolgozás műveletei310
A cigarettagyártás műveletei313
Mesterséges élelmiszerek, szimulált élelmiszerek319
Új típusú fehérjealapú szimulált élelmiszerek320
Tápszerek készítése321
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv