1.034.800

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Építőanyagok II.

Építőipari és Közlekedési Műszaki Egyetem Mérnöki Kar/Kézirat

Szerző

Kiadó: Tankönyvkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 213 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 16 cm
ISBN:
Megjegyzés: Kézirat. 277 példányban jelent meg. 59 fekete-fehér ábrával. Tankönyvi száma: J 9-213.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Kötőanyagoknak nevezzük azokat az anyagokat, amelyeknek - vegyi és fizikai folyamatok hatására - képességek van folyékony vagy pépszerű állapotukból szilárd állapotutú átalakulni, a szilárd... Tovább

Előszó

Kötőanyagoknak nevezzük azokat az anyagokat, amelyeknek - vegyi és fizikai folyamatok hatására - képességek van folyékony vagy pépszerű állapotukból szilárd állapotutú átalakulni, a szilárd állapotukat /szilárdságukat/ idők folyamán általában fokozni s ezáltal a hozzájuk kevert szilárd anyagokat /adalékanyagokat/ is összeragasztani.
A kötőanyagok közül idők folyamán elsősorban azok kerültek alkalmazásra, amelyek előállításához - a kitermelésen kívül - különleges ipari gyártási műveletre nincs szükség: ezek a természetes kötőanyagok /agyag, bitumen/. A műszaki fejlődés további lépése volt olyan kötőanyagok előállítása s alkalmazása, amelyhez ipari műveletre, gyártási tevékenységre volt szükség. Az így nyert kötőanyagok a mesterséges kötőanyagok /mész, gipsz, cement/.
Az építőiparban használt kötőanyagokat az előbbi osztályozáson kívül egyéb szempontok szerint is csoportosíthatjuk. Vannak közülük ásványi eredetűek, az un. szervetlen kötőanyagok /agyag, mész, gipsz, cement/, vagy szerves kötőanyagok /bitumen, kátrány, enyv, gyanta/. A kötőanyagok nagyobb része szervetlen. Vissza

Tartalom

II.Rész
VI. Kötőanyagok 4
VII. Beton 41
VIII. Habarcsok 167
IX. Könnyűbetonok 179
X. Falazatok 199
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv