A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Pharmindex zsebkönyv 2002

Reumatológia

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: MediMedia Információs Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 378 oldal
Sorozatcím: Pharmindex zsebkönyv
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 11 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Tisztelt Olvasó!
Néhány más szakma (szülészet-nőgyógyászat, szemészet, urológia, neurológia, stb.) "speciális" Pharmindex Zsebkönyve után az elmúlt évben a Reumatológiai Zsebkönyv is a kollégák... Tovább

Előszó

Tisztelt Olvasó!
Néhány más szakma (szülészet-nőgyógyászat, szemészet, urológia, neurológia, stb.) "speciális" Pharmindex Zsebkönyve után az elmúlt évben a Reumatológiai Zsebkönyv is a kollégák rendelkezésére állt. Nem tudni, milyen mértékben volt ez a specialisták részére hasznos, vagy milyen mértékben használták más orvosok, hiszen a mozgásszervi betegekkel igen sokan foglalkoznak. Feltételezhető, hogy a most már igen gazdag gyógyszerkincs teljes egészének az állandó áttekintése helyett, az orvosok körében egyre népszerűbb a "cél-szakmára" szorítkozó anyag ismerete.
A mostani kiadás terápiás irányelveket is közzé tesz. Ez a terület sokféleképpen értelmezhető. Jelen kiadványunkban a szerzőségre felkért kollégák mindegyike az adott szakterület kérdéseinek avatott ismerője, és elsősorban a gyakorló orvos számára kívántak eligazító útmutatást adni.
A mozgásszervi betegségek - de mondhatnám: tünetek - kezelésének sajátsága, hogy sok, egymástól élesen el nem határolódó terület van - viszont a parancsoló jellegű fájdalmat és a funkcionális károsodásokat mindenképpen kezelni kell. Ezért a terápiás útmutatók között átfedések vannak. Összefoglalóan mondható el, hogy egyrészt vannak a területnek erőteljes, a szervezet működésébe jelentősen beavatkozó, úgynevezett betegségbefolyásoló gyógyszerei, másrészről léteznek a klasszikus fájdalomcsillapítók mellett a gyulladásos eseteket - és így áttételesen ismét csak a fájdalmat - csökkentő kortikoszteroidok illetve nem kortikoszteroid szerek. Ezek használatának az ötvözete igazi terápiás művészetet képez.
Biztos vagyok benne, hogy a megújult terápiás útmutatók és a kiterjedtebb gyógyszerpaletta a józanul mérlegelő orvosoknak az egyedi esetekben jelentős segítséget tud adni a betegek megsegítésére. Vissza

Tartalom

Szerzők, lektorok 2
Előszó 3
Szerkesztő szerzők 4
Gyógyszeres terápia a reumatológiában 5
Rendeletek 59
Gyógyszerek ATC szerinti beosztása 63
Nemzetközi nevek szerinti tárgymutató 87
Gyógyszerkészítmények 103
Gyártók és képviseletek (készítmények) 359
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv