1.034.995

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A Biblia képekben

Klasszikus és modern mesterek remekművei

Szerkesztő
Grafikus

Kiadó: Mult és Jövő művészeti havi folyóirat kiadása
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon Gottermayer kötés
Oldalszám: 240 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 23 cm
ISBN:
Megjegyzés: Összeállította és bevezetéssel ellátta Dr. Patai József. Második kiadás. Nyomtatta a Korvin Testvérek grafikai műintézete. Fekete-fehér fotókkal, reprodukciókkal illusztrálva. További grafikusok a kötetben.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Ötszáznyolcvanhét nyelvre fordították le a Bibliát, - mutatja ki a skót bibliai társulat. De az Örök Könyv hatásának ennél is tökéletesebb fokmérője az a tény, hogy a művészet ezer nyelvén szólalt... Tovább

Előszó

Ötszáznyolcvanhét nyelvre fordították le a Bibliát, - mutatja ki a skót bibliai társulat. De az Örök Könyv hatásának ennél is tökéletesebb fokmérője az a tény, hogy a művészet ezer nyelvén szólalt meg minden egyes jelenete, minden egyes alakja. Amióta a zsidó pátriárkák élete, Izrael népének históriája és a zsidó próféták tanítása, a szűk kanaáni határokból kinőve az egész emberiség gondolatvilágának átformálójává magasztosult, alig volt valahol művész, akinek fantáziáját alkotása valamelyik korszakában ne termékenyítette volna meg a Biblia szépsége és ihlető ereje.
A felfedezett római katakombák barlangfalain, az első keresztények rejtett sírjai között kétezer éves primitív freskók Izsák feláldozásának történetével ábrázolják a martiromságig menő áldozatkészséget, a porba sújtott Jób alakjával jelképezik az örök emberi szenvedéseket és Jóna prófétának a cethalból való szabadulásával a feltámadás szimbólumát. Mikor a Vezúv lávasírjában eltemetett Pompéjinek romjai két évezredes homály után újra napfényre kerültek, az ásatásokat vezető tudósok ámulva látták, hogy egyes paloták frizét, mennyezetét és mozaikját a hellén és római pogány mithologia alakjai mellett a zsidó Biblia hősei is díszítették. Vissza

Tartalom

MÓZES ÖT KÖNYVE 9-96.
Ádám és Éva. - Ádám és Éva az Édenkertben. - Ádám és Éva kiűzetése a paradicsomból. - Az első szülők. - Éva. - Éva bűnbánata. - Kain és Ábel. - Kain megöli Ábelt. - Kain bűnbánata. - Kain bujdosása. - A halott Ábel. - Kain viszi Ábel holttestét. - Kain és Ábel. - Ádám és Éva siratja Ábelt. - A vízözön. - Noé elküldi a galambot. - Noé áldozása. - Noé galambja. - Noé részegsége. - Bábel. - Ábrahám és az angyal. - Ábrahám és Izsák. - Lót
menekülése Szodomából. - Ábrahám és Malki Cedek. - Ábrahám és az angyalok. - Ábrahám elűzi Hagart és Izmaelt. - Hágár. - Hágár a pusztában. - Ábrahám és Izsák. - Ábrahám históriája. - Lót és lányai. - Ábrahám látja Szodoma pusztulását. - Ábrahám fel akarja áldozni fiát, Izsákot. - Rebeka. - Rebeka és Eleázár. - Izsák megáldja Jákobot. - Jákob álma. - Jákob és Ráehel. - Ráchel. - Jákob viaskodása. - Jákob szolgálata Ráchelért. - Ráchel halála. - Ráchel sírja. - Juda és Támár. - József álma. - Józsefet eladják testvérei. -
József és testvérei. - József véres ruháját Jákob elé hozzák. - Jákob meggyászolja Józsefet. - József históriája. - József és Putifárné. - Putifárné bevádolja Józsefet. - Józsefet fogságba viszik. - József megfejti Fáráó álmát. - Jákob Egyiptomba megy. - Jákob megáldja unokáit. - Jákob Fáráó előtt. - Jákob áldása. - József Egyiptomban. - Mózest kiteszi anyja a Nilus vizére. - Mózes anyja. - Mózest megtalálja Fáráó leánya. - A gyermek Mózes megkísértése a parázzsal és az arannyal. - Az egyiptomi rabszolgaság. - Mózes megszabadítja Jethro leányait. - Mózes Fáráó előtt. - Az ifjú Mózes. - Fáráó. - Mózes a kőtáblával. - Egyiptomi rabszolgaság. - Átkelés a Vörös-tengeren. - Mózes és a csipkebokor. - Mózes látomása a csipkebokor előtt. - Fáráó gyászolja elsőszülöttjét. - A halál angyala átvonul Egyiptomon. - Mózes sötétségbe borítja Egyiptomot. - Fáráó és seregének pusztulása a Vörös-tengerben. - Átkelés a Vörös-tengeren. - Mirjam. - Mannaszedés a sivatagban. - Mózes vizet fakaszt a sziklából. - Sináj hegye. - Mózes. - Mózes, Áron és Chur. - Mózes imája az Amálékkal való csatánál. - Izrael csatája Amálélckal. - A Sináj hegysége. - Frigysátor a pusztában. - A kinyilatkoztatás. - Az aranyborjú imádása. - Tánc az aranyborjú körül. - Mózes a pusztában. - Mózes széttöri a kőtáblákat. - Mózes lejön a Sináj-hegyről. - A fiatal anya galambáldozatot mutat be. - A kémek hozzák a kanaáni szőllőfürtöt. - Bileam és az angyal. - A bűnbak.
JÓSUA KÖNYVE 97-101.
Jósua. - Jósua átkelése a Jordánon. - Jósua és az angyal. - Jósua megállítja a napot. - Jerichó falai leomlanak. - Jósua megállítja a napot. - Jósua csatája.
BIRÁK KÖNYVE 102-113.
Debóra. - Jáél megmutatja Báráknak Sziszera holttestét. - Jefte leánya. - Jefte és leánya. - Jefte siratása. - Manoah és az angyal. - Sámson széttépi az oroszlánt. - Sámsoin viszi a kiemelt gázai kaput. - Sámson kigúnyolása. - Sámson megvakíttatása. - Sámson hajija a filiszteusok malmát.
RUTH KÖNYVE 114-123.
Elimelech és Noémi Bethlehemből menekülnek az éhínség elől. - Ruth és Noémi. - Ruth. - Ruth és Boáz. - Ruth kalászt szedeget. - Ruth és Boáz. - Ruth és Boaz a mezőn dolgoznak. - Noémi dajkálja Ruth gyermekét.
SÁMUEL KÖNYVE 124-149.
Hanna és Sámuel. - Sámuel, Hanna és Éli. - A gyermek Sámuel. - Sámuel felkeni Sault Izrael királyává. - Saul. - Saul és Dávid. - Dávid. - Dávid és Góliát. - Dávid megmenti a bárányt. - Saul és Dávid diadalmenete. - Dávid és Jonathan. - Dávid Saul táborában. - Saul Endorban a varázslónőnél.- Saul halála. - Saul és Dávid. - Dávid, a parittyás. - Dávid mint király. - Dávid. - Dávid elküldi Uriát. - Náthán próféta megdorgálja David királyt Uria miatt. - Dávid imádkozik beteg gyermekéért. - Dávid és Absolon kibékülése. - Dávidnak hirül hozzák Absolon halálát. - Ricpa őrzi kivégzett gyermekei holttestét. - Ricpa elűzi a vadállatokat kivégzett fiainak holttestétől.
ZSOLTÁROK KÖNYVE 150-154.
Dávid a zsoltáros. - Dávid a zsoltárköltő. - Dávid a bűnbánó.
KIRÁLYOK KÖYVE 155-177.
Salamon temploma Jeruzsálemben. - Bronzmedence Salamon templomában. - Salamon templomának rekonstrukciója. - Salamon király. - Salamon itélete. - Bölcs Salamon. - Izráel királya. - Jerobeam felesége és Ahija próféta. - Elijáhu próféta. - Elijáhu a pusztában. - Elijáhu és az angyal. - Elijáhut táplálják a varjak. - Elijáhu feltámasztja a gyermekét. - Elijáhu csodatevése. - Elijáhu tüzet hoz le az égből. - Elijáhu áldozata. - Elijáhu kürtje. - Ácháb. - Ácháb és Nábót. - Ácháb halála. - Elijáhu és az angyal. - Ácháb története - Izabel és Jéhu. - Elijáhu égbe száll a tűzszekéren. - Élijahu. - Naaman felesége és az izraelita cseléd. - Izrael királyai.
ÉNEKEK ÉNEKE 161-164.
Sulamit. - Mint a Liliomok a Tövisek közt. - Imhol jő szökdelve a hegyekről. - Én velem a Libánusról.
PRÓFÉTÁK 178-207.
Jésajás. - Ezékiel. - Jeremiás. - Jeremiás Jeruzsálem romjain. - Ráchel siratja száműzetésbe menő gyermekeit. - Dániel az oroszlánok között. - Dániel felel a királynak. - Izráel királyai. - Chananja, Misael és Azarja a babyloni király előtt. - Biabylon vizein. - Dániel. - Szancherib seregének pusztulása. - Nebukadonozor halála. - Babylon bukása. - Belsacar lakomája. - Ezekiel látomása. - Ezekiel látomása a jeruzsálemi szentély újjáépítéséről. - A Tamuz
siratása. - Ezekiel látomása a bálványimádásról. - Ezekiel látomása a feltámadásról. - Ezekiel látomása a szentélyből fakadó forrásról. - Ezekiel látomása a halottak feltámadásáról. - Jóna próféta - Habakuk. - Jóna próféta prédikál Ninivében. - Jóna története. - Jónát a tengerbe dobják. - Michael angyal legyőzi a sátánt. - Jeruzsálem ujjáépítese. - Joél próféta. - Dániel.
JÓB KÖNYVE 208-220.
Jób. - A szenvedő Jób. - Jób és barátai. - Jób vitatkozik barátai. - A legrégibb Jób-kép. - Jób boldogsága. A sátán elpusztitja Jób házát. - Jób hirnöke. - A kezedbe adom őt. - A sátán fekéllyel sujtja Jóbot. - Jób barátai. - Jób megátkozza születése napját. - Jóbot dorgálják barátai. - Jób rémlátomásai. - „Ime a Behemot". - És szóla Elihu. - "Midőn együtt zengnek a hajnal csillagai." - Az Úr szól Jóbhoz a viharból. - Jób ujra boldog. - Jób hálaáldozata.:
ESZTER KÖNYVE 221-232.
Eszter. - A száműzött Vásti királyné. - Eszter Ahasvér előtt. - Eszter megkoronáztatása. - Hámán találkozása Mordechájjal. - Mordecháj diadalmenete. - Eszter könyörög népeért. - Eszter lakomája. - Eszter története. - Eszter Ahasvér előtt. - Eszter lakomája. - Mordecháj diadala.
A MAKKABEUSOK KÖNYVE 233-238.
Judith. - A makkabeusok harca. - Judith és barátnője. - Judith a Helofernes fejével. - Judith. - Mititjáhu a makkabeusok apja.
Tobias és az angyal 239. old
Elijáhu és a halottak feltámadása 240. old.
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A Biblia képekben A Biblia képekben A Biblia képekben A Biblia képekben A Biblia képekben A Biblia képekben A Biblia képekben A Biblia képekben A Biblia képekben

A gerinc javított, a könyv kötése megerősített. A borító sarkai sérültek, néhány lap foltos.

Állapot:
15.000 ,-Ft
75 pont kapható
Kosárba
konyv