1.034.668

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Győzni tudni kell

Szerző
Szerkesztő
Fordító

Kiadó: Vario Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 164 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-7509-02-X
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Pataki Lászlót személyesen közel két évtizede ismerem. Tanulmányait, kutatási eredményeit a szakirodalomból, konferenciákról negyedszázada becsülöm. Szerencsésen ötvözi a kreatív-tudományos és a... Tovább

Előszó

Pataki Lászlót személyesen közel két évtizede ismerem. Tanulmányait, kutatási eredményeit a szakirodalomból, konferenciákról negyedszázada becsülöm. Szerencsésen ötvözi a kreatív-tudományos és a mesterember típusát, akit a változtatás igénye hajt előre új területek meghódítására. Miért érdemes Pataki László könyvét elolvasni?

1. Nagyon gazdag tapasztalatokkal rendelkezik, amelyeket hozzáférhetően, szakszerűen, élvezetesen ad elő. Meggyőződésem, hogy még a hetvenes évekből származó edzői tapasztalatai is adhatnak ötletet a ma kutatóinak.

2. Európában rajta kívül senki nem tudta rendszerbe foglalni az Egyesült Államokban alkalmazott edzésmódszereket. Még a kritikai elemzés sem hiányzik írásaiból, távol áll tőle az ájult behódolás.

3. A világ jelenleg legfejlettebb edzésmódszereiről, a sportolók felkészítésének alapelveiről kap az olvasó összefüggő, ellentmondásmentes ismereteket. Jól ötvözi a szerző élettani és pszichológiai felkészültségét.

4. Végül a 6. fejezetre hívom fel az Olvasó figyelmét, mert a gyermekek edzéséről tájékoztatja az érdeklődő szakembereket és teszi mindezt a testi-lelki fejlődés alaptörvényeivel összhangban.

dr. Nádori László
egyetemi tanár Vissza

Fülszöveg

Egy csehszlovákiai magyar sportoló és tudós könyve ez, aki felkészültségével és kreatív gondolkodásával az USA-ban rövid idő alatt jelentős sikereket ért el.
Könyvéből kiderül, hogy a tehetség mellett akaraterő, szorgalom és a felmerülő akadályokra aktív alkalmazkodással reagáló magatartás a "győzelem titka". Szimpatikus egyéniség áll a könyv hátterében: vonzó, átfogó szemléletével termékenyítően hat a sportemberekre, de a hétköznapi olvasó gondolkodásmódjára is. A "magyar válsággondolkodással" szemben Pataki azt sugallja, hogy tudás birtokában, önbizalommal a siker elérhető.
Pataki László mint sportoló egységes rendszerré kovácsolta saját tapasztalatait és óriási munkával szerzett ismereteit. Ez a sportsikerekre orientált szemlélet azonban arra is alkalmassá tette őt, hogy sporteszközöket készítsen, valamint kikísérletezzen és a legjobb amerikai sportolókkal kipróbáljon egy teljesítményt fokozó tápszert.

Tartalom

A győzelem ígérete11
A szökés45
A szocialista sportsikerek "titka"59
Az amerikai olimpiai felkészítési rendszer terve73
A számítógépes felkészítési rendszer szolgáltatásai87
Gyermekek edzése105
Élsportolók edzése133
Epilógus147

Dr. Pataki László

Dr. Pataki László műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Pataki László könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Győzni tudni kell Győzni tudni kell Győzni tudni kell

A borító kopott.

Állapot:
1.630 ,-Ft
8 pont kapható
Kosárba
konyv