1.035.111

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Állatgyógyászati készítmények 1998.

Szerkesztő

Kiadó: PRIM-A-VET Állatgyógyászati Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött keménykötés
Oldalszám: 953 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Nemcsak a praktizáló állatorvosok, de a gyártók, forgalmazók, gyógyszertárak, különböző intézmények számára is mindennapos problémává vált a folyamatosan megjelenő rengeteg állatgyógyászati... Tovább

Előszó

Nemcsak a praktizáló állatorvosok, de a gyártók, forgalmazók, gyógyszertárak, különböző intézmények számára is mindennapos problémává vált a folyamatosan megjelenő rengeteg állatgyógyászati készítmény közti eligazodás. Mostanában egyre gyakrabban érkeztek hozzánk a megkeresések, biztatások: vágjunk ismét bele, készítsük el az új katalógust, mivel az 1995-ben megjelent, szakmai körökben népszerű kiadványunk sokat vesztett aktualitásából: azóta kb. 500 új állatgyógyászati készítmény került forgalomba, sokat pedig kivontak a piacról. Mint állatgyógyszer nagykereskedők, eddig is kötelességünknek éreztük, hogy a forgalomban lévő készítményekről folyamatosan tájékozódjunk. Az egyre növekvő igény hatására úgy döntöttünk, hogy az egyébként is rendelkezésünkre álló hatalmas adatállományt ismét feldolgozzuk, rendszerezzük és könyv formájában megjelentetjük.
Míg az 1995-ben kiadott kézikönyvünkben nem szerepeltek a hazai gyártású oltó- és kórjelző anyagok, premixek, vitaminkészítmények, most legalábbis igyekeztünk a teljességet megközelíteni. Jogosan merült fel ugyanis az igény elsősorban a gyakorló kollégák részéről, hogy ne kelljen különböző helyekről „összevadászni" a szakmai információt, egyetlen kötetben legyen minden megtalálható. így a most megjelenő könyv közel 1600 termék leírását tartalmazza, valamennyit, melynek létezéséről tudomásunk van. A kötet végén megtalálható, az eligazodást segítő táblázatokat újakkal egészítettük ki, a régieket aktualizáltuk, kibővítettük. Ugyancsak a mindennapi használhatóság érdekében gyarapodott kiadványunk az állatorvosi diétás tápok leírásával is.
Mivel a könyv terjedelme és a benne lévő szakmai információ a korábbi kiadványunkhoz képest többszörösére növekedett, a korrekt információ közreadásával kapcsolatos felelősségünket is jóval nagyobbnak éreztük. Emiatt a használati utasítások szövegének pontos megjelentetése érdekében valamennyi gyártónak, gyártói képviseletnek, importőrnek előzetesen megküldtük az általa forgalomba hozott termékekről rendelkezésünkre álló anyagot korrektúrára. Könyvünkben ezt az ellenőrzött javított és a gyártók által jóváhagyott szöveget jelentettük meg.
Az egyes készítmények leírásánál a szokásos sorrendet (összetétel, leírás, javallat, alkalmazás és adagolás, ellenjavallat, mellékhatás, gyógyszerkölcsönhatás, figyelmeztetés, élelmezés-egészségügyi várakozási idő, tárolás, eltarthatóság, csomagolás, gyártó) alkalmaztuk. Helytakarékossági okokból nem tüntettük fel a figyelmeztetéseknél a „Gyermekek elől elzárva tartandó!" óvintézkedést, hiszen ez valamennyi gyógyszerre érvényes. Ugyancsak a terjedelem csökkentése céljából a készítmények kiszolgáltathatóságára vonatkozó előírásokat nem tüntettük fel külön, de a gyógyszerek neve melletti "Rp." jelölés utal a vénykötelezettségre.
Kérésünkre a gyártók azoknak a termékeiknek a leírásár is rendelkezésünkre bocsátották, melyek hazai törzskönyvezése még folyamatban van és forgalomba hozataluk csak ezután várható. Könyvünk így remélhetőleg hosszabb ideig megtartja aktualitását és hasznos segítségére lesz gyakorló állatorvos kollégáinknak. Vissza

Tartalom

Előszó 5
Indikáció szerinti csoportosítás 7
Az állatgyógyászati készítmények leírása 25
Állatorvosi diétás tápok 729
WALTHAM - Pedigree Canine Diets, Whiskas Feline Diets 731
Hill's PRESCRIPTION DIETS 781
PURINA Clinical Nutritional Management 825
Táblázatok 839
1. Kutya vakcinák 841
2. Macska vakcinák 844
3. Sertés vakcinák 845
4. Szarvasmarha vakcinák 848
5. Baromfi vakcinák 850
6. Ló vakcinák 857
7. Antibakteriális injekciók 859
8. Antibakteriális készítmények baromfi számára 868
9. Antibakteriális készítmények sertés, borjú számára 874
10. Antibakteriális készítmények perorális használatra kutya/macska részére 879
11. Tőgygyulladás elleni készítmények 882
12. Belső parazita-ellenes szerek kutya/macska részére 887
13. Külső parazita-ellenes szerek kutya/macska részére 891
14. Belső parazita-ellenes szerek és endektocidek haszonállatok részére 894
15. Perorális multivitamin-készítmények haszonállatoknak 898
16. Infúziók összetétele 901
17. Infúziók javallatai és ellenjavallatai 902
Függelék 905
A készítmények felsorolása gyártók szerint 907
Megszűnt, illetve visszavont készítmények 926
Tárgymutató 928
A készítmények betűrendes felsorolása 937
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv