1.031.459

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Különlegesen eltett gyümölcsök

Szerző
Grafikus

Kiadó: Minerva Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 31 oldal
Sorozatcím: Színe-java
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes illusztrációkat tartalmaz.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Ez a kis könyv a házi befőzés kipróbált és bevált receptjeit tartalmazza. Szeretnénk azokat a háziasszonyokat, akiknek kertjében megteremnek a különböző gyümölcsök, vagy a szabadban vadon termő... Tovább

Előszó

Ez a kis könyv a házi befőzés kipróbált és bevált receptjeit tartalmazza. Szeretnénk azokat a háziasszonyokat, akiknek kertjében megteremnek a különböző gyümölcsök, vagy a szabadban vadon termő bogyókat hasznosíthatják, megismertetni olyan feldolgozási módokkal, új tartósító anyagokkal és különböző csírátlanítási eljárásokkal amelyek még nem eléggé elterjedtek. Az itt ismertetett módszerekkel remélhetőleg olyan befőtteket készítenek majd, amelyeknek a színe, íze és zamata az eredeti gyümölcsöt leginkább megközelíti. ha tehát a háziasszony különleges adottságai folytán felveszi a versenyt a napról napra nagyobb választékot és tökéletesebb készítményeket szolgáltató konzervgyárakkal, jól gondolja meg, hogy csak a leggondosabb eljárással, a főzési utasítások pontos betartásával és elsősorban a higiéniai utasítások legmesszebbmenő betartásával érhet el hasonlóan jó minőséget, mint azt a gyárak tehetik. Ne akarjunk hát mindenképpen befőzni, csak a kedvező lehetőségeket használjuk ki. Ez a néhány recept ebben kíván segítségére lenni a változatosságot kedvelő és takarékos háziasszonyoknak. Vissza

Tartalom

Előszó1
A befőzésről általában2
Üvegek kezelése2
Tisztítás, előfőzés3
A befőttek tartósítása kigőzőléssel4
Tartósítás konzerválószerekkel6
Tárolás7
Befőttek8
Áfonyabefőtt8
Almabefőtt8
Birsbefőtt8
Cseresznyebefőtt9
Eperbefőtt10
Gesztenyebefőtt11
Kajszibarackbefőtt11
Körtebefőtt11
Málnabefőtt12
Meggybefőtt12
Őszibarackbefőtt13
Párolt szilva, szilvareszter13
Rebarbarabefőtt13
Szederbefőtt14
Szaliciles befőtt14
Szilvabefőtt14
Szilva szalicilben15
Szőlőbefőtt15
Zöldringlóbefőtt16
Dúsabb cukortartalmú befőttek16
Cukrozott gyümölcs16
Cukrozott narancshéj17
Dinnyehéj cukorban18
Egres cukorban18
Füge cukorban18
Narancs cukorban19
Sárgadinnye cukorban19
Som cukorban20
Tök cukorban21
Zöld dió21
Zöld mandula21
Rumos befőttek22
Eper rumban22
Rumos meggy22
Rumos szilva22
Sárgabarack vagy vegyes gyümölcs rumban22
Sárgadinnyebefőtt rummal23
Ecetes befőttek24
Ecetes cseresznye vagy meggy 24
Ecetes szilva24
Kajszibarack ecetben24
Szamóca, egres, cseresznye, meggy, sárgabarack rétesbe, pitébe, mártásnak25
Befőzés cukor nélkül25
Gyümölcsszörpök26
Gyümölcslé készítése szörpfőzéshez27
Főzés nélkül málnaszörp28
Gyümölcsborok28
Csipkebor29
Francia marquise bor30
Narancsbor30
Ribiszkebor30
Likőrök31
Baracklikőr31
Diópálinka31
Meggylelke31
Narancslikőr32

Dr. Porpáczy Aladárné

Dr. Porpáczy Aladárné műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Porpáczy Aladárné könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv