1.034.960

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Azerbajdzsáni dolma

Szerkesztő
Fordító

Kiadó: Európai Folklór Intézet
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 51 oldal
Sorozatcím: Azerbajdzsán kultúra Magyarországon
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 15 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:
"A magyar és az azerbajdzsán népet számos szoros történelmi szál köti össze. Elődeink évszázadokon át együtt éltek, harcoltak, élték az életüket. Nagykövetként, valahányszor... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:
"A magyar és az azerbajdzsán népet számos szoros történelmi szál köti össze. Elődeink évszázadokon át együtt éltek, harcoltak, élték az életüket. Nagykövetként, valahányszor magyar családoknál vendégeskedem, vagy magyar fogadásokon veszek részt, gyakran kapok kérdéseket az azerbajdzsán konyhakultúráról. Amennyire csak tudok, igyekszem ezekre a kérdésekre választ adni. Ugyanakkor tisztában vagyok azzal, hogy sokan vannak, akiket érdekel ez a téma. Nagykövetségünk ezért határozta el, hogy kiadja ezt az azerbajdzsán konyháról szóló könyvet.
Az azerbajdzsán konyha eredeti, sajátosan sokszínű, ami egyaránt megmutatkozik a főzési technológiákban, az ízek és illatok, az azerbajdzsán asztali szokások sokféleségében.
Az azerbajdzsán konyha ételei egyedülállóak és sajátságosak. Nem téveszthetőek össze egyetlen más nép ételeivel sem. Mindamellett az ételek nevei megtéveszthetőek lehetnek. A közelmúltban megjelent számos könyvben egyes nemzeti ételeinket a szomszédjaink fogásai közé sorolták, ami téves következtetésekhez vezethet. Az azerbajdzsán konyhakultúra mindig nagyon népszerű volt más népek körében." Vissza

Tartalom

Bevezető 5-17
A szerkesztő előszava 18-28
Az azerbajdzsán dolma 29-51
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv